top of page

Rune Kvist siger farvel


Motocrossporten er hård og nådesløs, hvilket desværre alt for mange aktive udøvere oplever på egen krop. Efter et par hårde år med slemme skader, har en hovedskade sat endegyldigt punktum for Rune Kvists motocrosskarriere.

Det er derfor vi elsker den og derfor vi hader den. Når alt flasker sig er motocross en af de bedste sportsgrene i verden, og samtidigt den mest brutale når tingene går skævt.

Rune Kvist var som ung håbefuld motocrosskører på rette kurs til at mænge sig med den danske elite, da han i 2008 sluttede sæsonen med en tredjeplads i Danmarksmesterskabet i B 125, efter Michael Østergaard og sidste års 3’er i A MX2 Benjamin Strate. Allerede året efter kørte han en sæson med resultater, der rykkede ham op i A-klassen.

Det så lyst ud, og Rune begyndte at snuse til udlandet, hvor han blandt andet kvalificerede sig til flere afdelinger af den internationale ADAC-serie, der er kendt for at være et springbræt for Europas største talenter.

Men sportens mørke side viste sig for alvor for Rune første gang allerede i 2010, da han ødelagde sit knæ, og fik en rekonstruktion af korsbånd og menisk. Han kom tilbage igen, men væltede voldsomt til Danmarksmesterskabet på Hedeland ved Roskilde i 2011 og fik en voldsom hjernerystelse samt en slem skade på albuen. Hver gang Rune kom tilbage og begyndte at finde sig selv på motorcyklen skulle en ny skade sætte ham tilbage.

2013 var det værste og mest skæbnesvangre år, da Rune under en træning væltede voldsomt og pådrog sig den værste skade i hans liv. Han slog hovedet så voldsomt at han var bevidstløs i lang tid, vidner har senere fortalt at han havde fråde om munden, kastede blod op og vendte det hvide ud af øjnene.

Uden at kende omfanget af hovedskaden, prøvede Rune at komme tilbage samme år, men straks igen brækkede han sit kraveben efterfulgt af en knæskal, der blev revet af led til årets sidste afdeling af DM og sidst men ikke mindst var 2014 præget af brækkede lemmer og endnu en hjernerystelse.

Rune har i det sidste års tid døjet med hovedpiner og hukommelsestab, og flere scanninger af hans hjerne har vist arvæv på hukommelsescenteret, hvilket betyder at der har været slemme blødninger i og omkring hans hjerne under minimum et af hans hovedtraumer. Derfor er han blevet forbudt af eksperter at foretage sig aktiviteter hvor han risikerer at slå hovedet, da kun et lille slag på det forkerte sted kan være fatalt.

”Så det var egentlig ikke en svær beslutning at vælge at stoppe med at køre cross fra det sekund lægen sagde det.

Eller jo, det er jo verdens hårdeste beslutning at tage – det er jo det jeg selv, min bror og mine forældre har brugt så uendeligt meget tid, kræfter og penge på i de sidste 20 år. Det er vores passion, og vores familie har været bundet utroligt stærkt sammen på grund af det. Og nu skal jeg vinke farvel til det hele.

Men nu synes jeg at vi har set nok slemme skader i sporten, og jeg har været så utrolig heldig at jeg er sluppet godt fra mine styrt, så jeg stopper mens legen er god.

Jeg vil gerne sige tak til alle de bekendtskaber jeg har fået gennem mine mange år i sporten, mine forældre, min farfar (Bes), og resten af min familie, der har ofret så meget, Morten fra MK Motorsport, der har troet på mig og bakket mig op gennem de sidste 7 år, min mekaniker Mathias, Niels Bommer fra C. Reinhardt A/S, Dennis og Brian fra Vestjysk Rustfri Montage og alle andre, der har hjulpet og bakket mig op gennem de sidste 20 år.” Udtaler Rune.

Teamchef for MK Motorsport, Morten Kristensen udtaler:

”Rune har altid været en trofast del af teamet og har været hos i 7 år nu. Vi har altid været utroligt glade for at have ham med, han er en mand, der altid møder op forberedt med nypudset grej og styr på tingene. Det er rart som teamchef at jeg ikke har skulle være over ham på nogen måde, for med Rune ved man at tingene er i orden.

Det er så ekstremt ærgerligt at han har været plaget af skader, så han i de sidste 5 år ikke har haft en god og fuldført sæson. Det har selvfølgelig været frustrerende for os, men mest af alt havde jeg og resten af teamet ondt af Rune, da vi vidste at han havde mere at byde på.

Det er synd at han skal stoppe nu på den her måde. Det er hverken med hans egen gode vilje og heller ikke vores – men jeg ønskede jo helst at han selv kunne tage beslutningen.

På den anden side er jeg glad for at det blev opdaget i tide, i forhold til at han slog hovedet igen og tingene kunne se meget slemmere ud. Team MK Motorsport ønsker Rune god vind i fremtiden, og ser frem til at se ham, om ikke andet så tilskuer, til fremtidige løb.”

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page