top of page

Champagne motocross i Sønderborg

Sidste afdeling af 24MX DM Motocross serien blev søndag kørt på Nybøl banen ved Sønderborg, og før champagne propperne kunne springes, skulle kørerne igennem to nervepirrende heats. Der blev byttet godt rundt på placeringerne, men i sidste ende var det favoritterne der løb med guldet.

MX1 klassen

I MX1 klassen kom amerikanske Ricky Renner i Sønderborg med et solidt forspring, og da han tog starten i dagens første heat, lagde han an til at sikre sig den samlede sejr allerede der. Nikolaj Larsen lignede en, der ville lægge pres på amerikaneren, men han punkterede og nåede derfor aldrig ind i en reel udfordring. Det gjorde de lokale brødre Thomas og Stefan Kjer Olsen imidlertid, og først gik Thomas forbi, hvorefter Stefan fulgte trop, så det blev dem der løb med første og andenpladsen foran Renner, i nævnte rækkefølge.

Med Nikolaj Larsens udgåelse kunne Renner allerede kåres som vinder af serien efter første heat, og samtidigt rykkede Stefan Kjer Olsen op som nr. 2 i mesterskabet. Det var i det hele taget ikke Nikolaj Larsens dag, for i andet heat styrtede han på første omgang, og selvom han kørte som en gal, så lykkedes det ham kun at komme op som nr. 3 i det heat. Thomas og Stefan Kjer Olsen tog sig igen af de første placeringer i nævnte rækkefølge, mens Ricky Renner måtte springe det heat over pga. store rygsmerter. Det betød, at Kim Sørensen kunne snige sig op, og tage den samlede tredjeplads på dagen, mens Stefan Kjer Olsen blev samlet nr. 2 på dagen, og Thomas Kjer Olsen blev samlet vinder på dagen.

24MX DM Motocross seriens MX1 klasse blev samlet vundet af Ricky Renner, med Stefan Kjer Olsen som nr. 2 og Nikolaj Larsen som nr. 3.

MX2 klassen

I MX2 klassen havde Nichlas Bjerregard et solidt forspring før finaleafdelingen, og han var da også hurtigste mand afsted i dagens første MX2 heat. Desværre for ham, så lavede han en fejl, og det udnyttede Mathias Gryning, så han kunne køre sig i front og vinde heatet. Nichlas Bjerregarrd blev nr. 2 foran Jakob Kjær og lokale Kasper Jensen som nr. 4. Andenpladsen var nok til, at Nichlas Bjerregaard havde sikret sig mesterskabet, og derefter var det således kun de øvrige placeringer der skulle fordeles.

I den sammenhæng havde svenske Linus Nylen været uheldig i dagens første heat, men det rådede han i den grad bod på i andet heat. Her tog han Michelin Holeshotten (Starten), og så sig derefter aldrig tilbage. Linus vandt heatet, og han sikrede sig derved den samlede sølvmedalje i mesterskabet. Sam Korneliussen blev nr. 2 i heatet efterfulgt af Jakob Kjær, mens Mathias Gyning kørte i mål som nr. 4 i det heat. En placering der var nok til, at Mathias Gryning kunne tage placeringen som nr. 3 i det samlede mesterskab.

Dagens mest uheldige kører i denne klasse var Benjamin Strate, som ødelagde begge sine motorcykler i løbet af dagen, og derfor ikke kunne stille til start i andet heat, så han samlede mistede tredjepladsen, som han ellers lå lunt i svinget til.

Junior Support klasse

Det var de helt unge 85cc kørere der var support klasse i Sønderborg, og her var der til tider hårde kampe imellem Bastian Bøgh Damm og Rasmus Pedersen. Bastian styrtede imidlertid og udgik af første heat, men vandt dog andet heat. Det udnyttede Rasmus Pedersen til fulde, og han vandt samlede på dagen. Nr. 2 blev feltets eneste pige, Sara Andersen, mens Jonas Lund Rasmussen tog sig af tredje trin på podiet.

Stratus Fighterprisen

Glen Meier fra Randers kører normalt på en 125cc motorcykel, men i Sønderborg havde han valgt, at stille til start i MX1 klassen blandt de største motorcykler der findes i sporten. Det gjorde han fantastisk godt, og han debuterede med en samlet placering som nr. 5 på dagen i MX1. Det gik ikke ubemærket hen, og Glen blev belønnet med Stratus Fighterprisen for den præstation.