top of page

AMA SX - 450 startlisten


En dag tilbage! Til at planetens mest velfortjent hypede sports-serie skydes i gang. Vi glæder os som små børn, og fortsætter vores nedtælling, ved lige at tage et kig på alle de hurtige karle i 450-klassen. Og der er MANGE!

Forsvarende mester - og slet ikke til at komme udenom - er Ryan Dungey. RD5 kørte sin bedste sæson nogensinde sidste år, og gik fra at være "ham-der-vandt-fordi-de-andre-var-skadede", til at være "ham-der-vandt-fordi-han-var-bedst." Med sig for Red Bull KTM, har han Dean Wilson, der håber at tilbringe 2016 uden sin evindelige skader, og oprykkede Marvin Musquin - der godt kunne være en dark horse i titelkampen.

Ken Roczen har været igennem meget for RCH Suzuki, men taget ud fra resultaterne sidst på året i 2015, så ser det ud som om at K-Roc er ved at få styr på sagerne. God kørsel til Red Bull Straight Rhythm, og sejr til Monster Energy Cup, må bode på en Kenny i topform. Broc Tickle udgør anden halvdel af RCH-duoen.

Groft sagt, så var Eli Tomac manden der kunne slå Ryan Dungey sidste år. Endnu grovere sagt, så brugte han det meste af sin tid på at suge græsrødder. Reelt sagt, så har ET et helt nyt team bag sig, og Monster Energy Kawasaki har om nogen skabt mestre før. Han har farten og viljen, og kommer måske mere motiveret end nogensinde før. Wil Hahn kommer til at tørne ud på den anden Kawasaki.

James Stewart vender tilbage. At han også vender frygteligt tilbage, er der ingen tvivl om. Om det så bliver positivt eller negativt, må tiden vise. JS7 har ikke haft meget at råbe hurra for de seneste sæsoner, der har budt på svigtende resultater og en lang karantæne. Men det vi så til supercross i Lille, kunne måske veksles til noget godt, hvis han holder sig på cyklen. Blake Baggett skulle have styret rundt på den anden Yoshimura Suzuki, men en skade driller ham fortsat.

Honda kommer også med en stærkt formation i 450-klassen. Trey Canard er på pletten, for at se om han kan gøre arbejdet færdigt i år. Det har ellers været hans lod, at udgå med en skade undervejs. Det er tæt på at være en forbandelse. Cole Seely imponerede sidste år, med flere gode præstationer. En skade på vejen, har efterladt ham endnu mere motiveret til i år. Justin Bogle har overtaget 450-sædet hos Geico Honda, men manden med de karakteristiske whips, skal finde meget mere fart end han viste i pre-sæsonen, hvis han skal være med hvor det er sjovt.

Yamaha har fået gang i Justin Barcia. Så nemt kan det brydes ned. 2015 blev BamBams bedste sæson længe, og det prøver man nu at få overført til supercross - hvor det stadig haltede lidt sidste år. Med sig har han Weston Peick, der virkelig er et bæst på en motorcykel - regn med at han kigger ind i top 5. På Yamahas officielle fabriksteam, har vi Chad Reed. Men vi har nok mere fidus til både Barcia og Peick. Men hvem ved? CR22 har før taget fusen på alle. Vi håber at han gør det igen!

Jason Anderson finder sig stille og roligt til rette på sin Husqvarna i den store klasse. El Hombre gjorde det fantastisk i 2015, og mange har et godt øje til ham, når det kommer til kampen om podiepladser. Men udover ham, så får vi også Christophe Pourcel at se, tilbage i supercross! En disciplin hans gode teknik er som skabt til, men som han har holdt sig fra i en årrække. Kan CP377 lave overraskelsen? Hvis nogen kan, så er det ham.

BTO Sports KTM kommer også med en god hånd. Justin Brayton har været stærkt kørende i efteråret, og hans overskud kan måske komme til at blive afgørende. Samtidig har man valgt at give en chance til Davi Millsaps, der har en masse at bevise i år, hvis han fortsat skal gøre sig fortjent til de gode sæder.

Til slut vil vi smide en finger på kontroversielle Mike Alessi. #800 kan stadig starte som ingen anden, men supercross har aldrig været hans spidskompetence. Brormand Jeff Alessi er tilbage på startlisten, så mon de to, Vince Friese og resten af Smartop Racing, kan sætte lidt fut i tingene?

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page