top of page

DM Motocross-start i Randers


Motocrossbanen i Randers danner på søndag rammen om åbningsløbet i 24MX DM Motocross serien, og det bliver til et løb, hvor landets bedste motocrosskørere skal kæmpe om de første vigtige point til det danske mesterskab 2016. Udover toppen af dansk motocross kommer der også en hel del udlændinge fra bl.a. USA, Holland og Sverige til start i det åbne danske mesterskab.

Amerikansk favorit på hjemmebane

Amerikaneren Ricky Renner vandt den danske DM serie i MX1 klassen sidste år, og via sine danske kontakter i Randers området valgte den sympatiske amerikaner også at melde sig ind i Randers Motorsport. Banen i Randers er derfor blevet hans danske hjemmebane, og Ricky Renner kender den efterhånden rigtigt godt, så selvom han ikke kom sovende til sejren ved sidste års DM afdeling i Randers, er han favorit på søndag. Udfordrerne står imidlertid klar til at udfordrer den hurtige amerikaner, og forrest i køen står Næstvedkøreren Nikolaj Larsen samt Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg. De er begge tidligere danske mestre, og har ligeledes VM deltagelser på CV’et, så det er nogle absolut kompetente herrer, der da heller ikke umiddelbart skulle være langt fra Ricky Renner i fart, så alt afhænger af dagsformen samt vinterens forberedelser.

Det Randers baseret Team MK Motorsport har ligeledes to amerikanere til start, og selvom niveauet på mindst en af amerikanerne er ukendt, så er det alligevel Kim O. Sørensen fra Fjerritslev der er teamets førstekører. Kim har tidligere været på DM podiet, og en god grundregel i motorsport er, at du som udgangspunkt skal slå dine teamkammerater, så Kim har lidt ekstra motivation i Randers og han kan sagtens blande sig med Renner og de øvrige top-kørere.

Unge løver i MX2 klassen

Som kendere af motocrosssporten vil vide, så køres DM på højeste niveau både i MX1 og MX2 klasserne, hvor det kun er motorstørrelsen på henholdsvis 450cc og 250cc der er i forskel på de to klasser. Alligevel er der en tendens til, at det er de helt unge fremadstormende løver der stjæler fokus i MX2 klassen og sådan er det også forud for DM i Randers. Nichlas Bjerregaard fra Nibe er forsvarende mester i MX2 klassen, men Næstved køreren Mathias Gryning og Jacob Nielsen fra Fjerritslev har vist sig utroligt stærke i foråret, så de ligner også et godt bud på MX2 vindere i Randers.

Akkurat lige som i MX1 er der også en del ubekendte faktorer i MX2 klassen. Svenske Albin Larsener en blandt flere udlændinge der kan gøre sig i toppen, og sjællænderen Mathias Jørgensen er tilbage i MX2 klassen, men for Randers folket vil den største fokus være på hjemmebanekøreren Kasper Munk. Resultaterne har tidligere været svingende for lokale Kasper Munk, men når tingene spiller for Munk, så er han i stand til alt – herunder at vinde DM heat.

Spændt formand

”Jeg glæder mig utroligt meget til at få taget hul på DM Motocross serien, og vi er utroligt glade for, at kampen om de første vigtige point skal køres her i Randers”, siger Jan Hvam, formand for Randers Motorsport og forsætter;

”Vi har i år sørget for lidt ekstra underholdning til de børn der ikke nødvendigvis har tålmodighed til, at se helt så meget motocross som farmand, så i år er der både hoppeborg og prøvekørsel for børn. Dermed skulle der være grundlag for, at hele familien kan få en god dag på Honda park i Randers, og det er for en flad 100 Kr. For voksne, mens børn under 12 år har gratis adgang.”

”Personligt glæder jeg mig også til support klassen som er en ren 2-takt klasse, hvor vi bl.a. har tidligere VM kører Brian Kjær Jørgensen til start” Slutter Jan Hvam.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page