top of page

STAFF BLOG: Invitation til Dronningen


Her på MX-Index, ligger det os meget på sinde, at gøre motocross så folkeligt som muligt, så verdens bedste sport kan få den brede anerkendelse det fortjener. Så hvad skal der til? For at finde det ultimative folkelige blåstempel? Svaret var i sig selv, soleklart. Så vi besluttede os for at sende det danske kongehus, en lille ... anmodning. I får den i fuld udstrækning her:

---

Til Dronningen

- (Samt prinser, prinsesser, grever, baroner, hertuger, venner, folk, fæ og andet kræ i det danske kongehus.)

Deres Majestæt kender det. Atmosfæren I Christian d. 9’s palæ er blevet Dronningen for melankolsk, statuen af Frederik d. 5. synes pludselig at hviske smålumre kvad når man sjosker forbi, og selv hofmarskallens spæde forsøg, på at mestre Smoke On The Water på freestyle-obo, kan ikke få mundvigene til at pege opad længere. Noget nyt og spændende skal der til! Så tillad mig at komme med et forslag, der vil få statsbesøg i Grønland, til at virke som VM i Hokkaido-græskar i sammenligning. DM i motocross kommer til Roskilde d. 29/5, og jeg tillader mig at invitere Dronningen til at stæse et smut forbi! Skulle Deres Majestæt være ubekendt med motocross, så er det en af verdens hurtigst voksende actionsporter, med fart, tempo og spænding nok til, at give en død mand gåsehud, kuldegysninger og længsel efter motorglam om de blege rygstykker. (Se eventuelt vedhæftede.) Det betyder samtidig også, at sporten vinder indpas i den brede befolkning, og at vi flettes sammen med flere og flere dagligdags sysler og personer – så hvorfor ikke kongehuset? Verden over har folk ladet sig forføre, henrykke og betage, med blanke øjne på sned. Det gamle kongerige må følge trop. Så selv Knud den Store ville have lettet på hatten. Og Christoffer d. 1 ville lære at knytte højrepoten til et fistbump.

Jeg garanterer, når deres majestæt vender snuden hjemad fra banen, så bliver det kun for at se, hvor langt der kan trækkes brændere på tværs af de royale gemakker, og hvor meget høj-oktan benzin man egentlig kan få for en pose elefantordner. (En tromle eller to. Et slag på tasken. En bjørnehue for en gang WP? Lyder fair for mig.) Dronningen kommer inden længe til at lide af kronisk filterolie på nallerne, apanagen forsvinder til dæk, kæder og forrør med kulfiberbeskyttere. Krone 1 bliver en kassevogn. Den lokale reservedelspusher slås til ridder. Med sværd. Sonater. Og ret til at bære kronen på sin omvendte kasket. Motocross kan gøre blind. Det tør jeg godt at love.

Al spøg til side, så er det d. 29/5 det foregår, hos Hedelands Motorklub:

Abildgårdsvej 15

4000 Roskilde

Første start bliver omkring klokken 12, det koster en krøllet 100-lap at komme ind – børn under 12 år gratis. Det kan dog sagtens arrangeres med fribilletter, muligvis en fransk hotdog og parkering i ryttergården.

---

Brevet er sendt - selvfølgelig med lidt actionvideo og billeder. Nu er det bare om at vente i spænding! (Og under alle omstændigheder, så ser vi jo alle jer i Hedeland. Ikke sandt?)

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page