top of page

DM Motocross kampen forsætter i Hedeland


For fire uger siden tog landets bedste motocrosskørere hul på 24MX DM Motocross serien og kampen om at tage 2016 DM titlen. På søndag den 29. maj køres endnu en afdeling af mesterskabet på Hedelandsbanen nær Roskilde. En bane der ikke har været på DM kalenderen siden 2011, og der vil utvivlsomt være kørere som får overordentligt svært ved at håndterer den sjællandske hårdbane – specielt fordi der loves godt vejr hele ugen, og banen dermed bliver hård som beton.

Tidligere VM kører kan skabe overraskelse i MX1

Lige netop i Hedeland kan der være en kæmpe ”hjemmebanefordel” for de kørere som er vant til at køre på banen. Det kan fx give en overraskelse i MX1 klassen, hvor den tidligere VM nr. 4 og VM Grand Prix vinder Brian Kjær Jørgensen har valgt at stille til start. Brian Kjær Jørgensen har for længst pensioneret sig selv som professionel motocrosskører, men Brian er medlem af Hedelands Motorklub, og han har i anledning af DM på hjemmebanen valgt at stille op i MX1 klassen. Brian kører jævnligt på banen og har ligeledes med jævne mellemrum, i fx Old Boys klassen vist, at han bestemt ikke har glemt, hvordan man kører motocross.

Det vil dog stadigvæk være en stor overraskelse hvis Brian Kjær Jørgensen vinder, for han er oppe imod en stor flok af utroligt hurtige kørere. Lige nu er det Næstved køreren Nikolaj Larsen der fører mesterskabet, og med den røde frontnummerplade på sin motorcykel - sammenlagt med Nikolaj er utroligt godt kørende for tiden - så det er ham der må tage favoritrollen på sine skuldre. Det skal imidlertid ikke forstås på den måde, at det bliver en nem opgave for Nikolaj Larsen på søndag, for der står kørere fra både ind- og udland i kø for at snuppe den røde frontnummerplade i det åbne danske mesterskab. Blot for at nævne nogle få, er det blandt andet sønderjyske Stefan Kjer Olsen, amerikaneren Ricky Renner og svenske Linus Nylen som alle ligger godt til i mesterskabet.

Ragnarok i MX2 klassen

Den forsvarende MX2 danmarksmester fra 2015, Nichlas Bjerregaard, var uheldig at beskadige sin gearskifter ved årets første DM afdeling, og han halter derfor lidt efter på en 5. plads i den øjeblikkelige DM stilling. Den situation var Mathias Gryning fra Slagelse ikke sen til at udnytte, og som førende i MX2 stillingen er det ham der kommer med den røde frontnummerplade - samt en skydeskive på ryggen - til DM i Hedeland. Blandt de kørere som vil have sigtekornet indstillet på Grynings røde frontnummerplade er Mathias B. Jørgensen, Jakob Kjær Nielsen og Thomas Rasksen. Thomas Rasksen er på hjemmebane og sammen med Mathias B. Jørgensen kender han Hedelandsbanen utroligt godt. Jakob Kjer Nielsen er også set træne på banen op til løbet og selvom han ikke kender den så godt som de andre, så er han med sin hurtighed utvivlsomt blandt vinderkandidaterne.

Ind i det mix af danske vinderkandidater skal der også tages højde for svenske Jesper Höglund og amerikanske Christopher Theis, så alt i alt er der lagt op til et rent ravnarok og nogle intense kampe, hvor det på forhånd er fuldstændigt umuligt at udpege en vinder.

Nykåret pige Europamester i supportklassen

Det er skiftende support klasser der kører med ved 24MX DM Motocross serien og på søndag er det de bedste danske piger/Damer der kører med i Hedeland. Her vil bl.a. Sara Andersen og Julie Dalgaard være til start, og de vand henholdsvis Guld og Sølv ved EM for kvinder der blev kørt i Polen i den netop forgangne weekend. Dermed bliver der altså også mulighed for, at se Europas bedste kvinder i aktion på Hedelandsbanen søndag.

Det er kvinderne der åbner ballet med første heat start kl. 12.00 og derefter følger herrene indtil alle har kørt to heat og præmieoverrækelsen kl. Ca. 16.30.

Se mere info på www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page