top of page

Tæt ræs ved DM Motocross i Hedeland


Nikolaj Larsen og Jakob Kjær Nielsen trak de længste strå ved søndagens 24MX DM Motocross afdeling på Hedelandsbanen ved Roskilde. Larsen hentede max point med 2 heatsejre i MX1 klassen, mens Jakob Kjær Nielsen blev nr. 2 i begge MX2 heat, men altså alligevel endte med flest point i klassen. En vanvittigt flot præstation af de to danskere, som ellers var oppe mod hård modstand fra både ind- og udland ved denne 2. afdeling af det åbne danske mesterskab.

Larsen i hopla i MX1

I MX1 klassen var Nikolaj Larsen utroligt godt kørende på Hedelandsbanen, og selvom det var amerikanske Ricky Renner der tog Michelin Holeshot starten i første MX1 heat, så gik Nikolaj Larsen i front med en vanvittig flot overhaling, efter næsten et helt heats intens kamp imellem de to. Larsen vandt heatet og Ricky Renner kørte over målstregen som nr. 2, men Renner fik efterfølgende en tidsstraf pga. for højt støjniveau fra hans motorcykel. Renner blev derfor nr. 8 i heatet. Dermed var det istedet Benjamin Strate der blev nr. 2, foran Stefan Kjer Olsen, Kim O. Sørensen og Rasmus Johansen.

I dagens andet MX1 heat tog den tidligere VM kører Brian Kjer Jørgensen fusen på alle de unge drenge, da han snuppede Michelin Holeshotten. Nikolaj Larsen gik dog hurtigt i front og kørte en komfortabel heatsejr hjem. Benjamin Strate og Stefan Kjer Olsen sloges derefter med Brian om placeringerne, men det endte bedst for Kjer Olsen, der blev nr. 2, mens Strate tog et kæmpe styrt på de sidste omgange og måtte køre ud. Den helt store oplevelse i det heat var Ricky Renner, som havde fået en halvskidt start og kom stormende op igennem feltet til en 3. plads i mål. Efter ham blev Brian Kjer Jørgensen nr. 4 efterfulgt af en godt kørende Rasmus Johansen som nr. 5.

Som perler på en snor i MX2

I MX2 klassen var det Thomas Rasksen der tog begge Michelin Holeshot starter, og han førte dermed feltet an. I første heat blev han imidlertid hurtigt passeret af Nichlas Bjerregaard, der aldrig så sig tilbage og vandt heatet. Bagved ham var det Mathias Gryning, Jakob Kjær Nielsen, Thomas Rasksen og Mathias Jørgensen der kæmpede om de resterende placeringer. Det endte med, at Jakob Kjær Nielsen snuppede 2. pladsen foran Gryning og Rasksen, mens amerikanske Christopher Theis sikrede sig 5. pladsen fordi Mathias Jørgensen udgik med en punktering.

I dagens andet MX2 heat holdte Thomas Rasksen føringen lidt længere, men det var Mathias Jørgensen der var mest sulten efter revanche og han gik i front. Bagved ham lå kørerne tæt som perler på en snor. Bjerregaard havde ikke fået den bedste start, og han havde svært ved at komme forbi på den teknisk krævendene bane. Det lykkedes ham dog, efter at han først satte et blockpass ind på Gryning og derefter gjorde det samme med Kjer Nielsen – og endda i præcis samme sving. Derefter lykkedes det faktisk for Bjerregaard at gå i front, men han lavede et dumt styrt, og Mathias Jørgensen var derefter ikke sen til at snuppe heatsejren. Jakob Kjer Nielsen blev nr. 2, Mathias Gryning nr. 3, hvorefter Nichlas Bjerregaard kom i mål som nr. 4, efterfulgt af Thomas Rasksen som nr. 5.

Hurtige piger og stædig fighter

Dagens suportklasse var de bedste danske kvinder, og her var det Julie Dalgaard der vandt foran Line Dam og den nykårede Europamester for piger, Sara Andersen. Denne klasse havde ligeledes et internationelt skær over sig, da netop de 3 nævnte piger hører til blandt den europæiske elite, hvilket bl.a. blev slået fast ved det nyligt oerstået EM, hvor kun 1 point skilte Sara og Julie fra guld og sølv.

Stratus Fighterprisen, som bliver uddelt på tværs af alle klasser, gik til Daniel Wozniak, der i første MX2 heat blev ramt af en sten på øjenbrynet og i pausen måtte på skadestuen for at blive syet. Det afholdte ham imidlertid ikke fra at komme tilbage og køre andet heat, hvilket sikrede ham en samlet 8. plads på dagen.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page