top of page

Motocross feber i Svendborg


Svendborg kunne for nyligt hylde Sara Andersen som deres første kvindelige Motocross Europamester, og på søndag er byen vært for årets tredje afdeling af 24MX DM Motocross serien - der er serien som afgør det danske mesterskab. Det vil sige, at de bedste mandelige kørere kommer til byen, men i serien er der altid skiftende support klasser med, og meget naturligt er det netop Damerne der kører med i Svendborg, så lokalpublikummet får mulighed for at se deres Europamester live.

Intern lokalkamp i MX1 klassen

Herrenes MX1 klasse kaldes ofte for kongeklassen blandt motocross-kørere, og lige præcis i Svendborg vil det få en ekstra betydning. Her skal Rasmus Johansen og Tonni Andersen nemlig udkæmpe kampen om at være motocross-konge af Svendborg. Rasmus og Tonni ligger lige efter hinanden som henholdsvis nr. 5 og 6 i mesterskabet, og for begge kørere er der dermed to ting på dagsordenen under søndagens kørsel. Rasmus vil gerne være Svendborgkøreren der forsat ligger i top-5 og så vil han gerne slå sin klubkammerat. Tonni ønsker selvsagt det modsatte.

Helt i front er det foreløbigt Nikolaj Larsen der er konge af klassen. Nikolaj har indtil nu vundet samtlige heat i mesterskabet, og han ser virkelig stærk ud i øjeblikket. Derfor er der god grund til at tro på Larsen som vinder igen i Svendborg, men Sønderborg-køreren Stefan Kjer Olsen, der er nr. 2 i stillingen, og amerikanske Ricky Renner, som er nr. 3, har vist, at de med en god start kan være en trusel til sejren. Hvis vi så også inkluderer Kim O. Sørensen samt de to nævnte lokale kørere, så er der ingen grund til at tro, at det bliver en nem opgave for Larsen.

5-kløveret i MX2 klassen

I MX2 klassen er der lige nu hele 5 kørere der kæmper om den røde frontnummerplade, som bevis på føringen i mesterskabet. Nævnt efter deres placering i mesterskabet er det Mathias Gryning, Jakob Kjær Nielsen, Nichlas Bjerregaard, Mathias Jørgensen og Thomas Rasksen. Det vil være en lang historie, at fortælle om alle de interne kampe de allerede har haft i de to første afdelinger, men kort sagt tager alle point fra alle, så alt kan ske i top-regnskabet af denne klasse.

Kigger vi blot en plads uden for top-5, så bliver det rigtigt spændende set med Svendborg øjne. Her ligger lokale Daniel Wozniak nemlig på en delt 6. plads sammen med Thomas Rasmussen. Wozniak har et lidt for stort hul op til 5-kløveret, men omvendt er han stadigvæk så tæt på, at ingen kan tillade sig nogen form for fejl. Wozniak har derfor to mål med DM afdelingen på hjemmebanen – at ryste Thomas Rasmussen af sig og hente ind på top-5.

To hurtige Svendborgpiger i Dameklassen

Det er Julie Dalgaard der fører DM motocross for Damer i øjeblikket, men som allerede nævnt, så har Svendborg et stærkt kort i Sara Andersen som virkeligt rykker på sig i øjeblikket. Derfor er det helt sikkert også Sara Andersens plan, at hente ind på Julie i mesterskabet, og en DM afdeling på hjemmebane kan være den helt rigtige mulighed til det. Sara er imidlertid ikke den eneste hurtige pige der er på hjemmebane i Svendborg. Også Amanda Storm Bruun er på hjemmebane på søndag, og hun ligger lige nu på en delt 5.-6. plads med Mette Andersen, men med hjemmebanefordelen og publikum i ryggen er der en stor sandsynlighed for, at Amanda er en del af top-5 efter løbet.

Der er træning og tidskval fra morgenstunder, hvorefter det er kvinderne der åbner ballet med første heat start kl. 12.00 og derefter følger herrene indtil alle har kørt to heat og præmieoverrækelsen kl. Ca. 16.30.

Se mere info på www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page