top of page

Midtvejs uden afklaring


Flere af kørerne i 24MX DM Motocross serien havde håbet på, at kunne sætte afgørende point ind på kontoen ved årets tredje DM afdeling, som blev kørt på Svendborgbanen søndag. Sådan blev det på ingen måde, da pointene i toppen blev delt nærmest ligeligt, og dagens løb kun biddrog til at skabe yderligere spænding i DM stillingen.

Pointlighed i MX1

I MX1 klassen måtte seriens førende Nikolaj Larsen dele point med den forsvarende mester Ricky Renner, og dermed blev intet ændret på magtforholdet imellem de to. Det skulle da lige være, at det endelig lykkedes for Ricky Renner at vinde et heat foran Larsen.

”Sidste år tabte jeg mit første heat i Svendborg. I år har jeg vundet mit første heat i Svendborg, så hvem ved hvad der sker” sagde Renner efter dagens første MX1 heat, med en klar hentydning til, at alt er muligt endnu.

Ricky Renner lagde dermed ud med en heatsejr, mens Stefan Kjer Olsen blev nr. 2 efterfulgt af Nikolaj Larsen.

I dagens andet MX1 heat ville Nikolaj Larsen det anderledes og efter at have taget Michelin Holeshot starten tænkte han kun fremad, trods angrebsforsøg fra Renner. Nikolaj vandt heatet med et lille hul ned til Stefan Kjer Olsen og Ricky Renner, som til gengæld havde en inædt kamp om 2. pladsen. Først styrtede Renner i et overhalningsforsøg på Larsen og det udnyttede både Stefan Kjer Olsen samt Kim O. Sørensen til at gå forbi. Renner kom imidlertid tilbage og gik forbi dem begge, men på absolut sidste omgang smuttede Stefan Kjer Olsen igen forbi, og han blev nr. 2 foran Ricky Renner der blev nr. 3.

Nikolaj Larsen og Ricky Renner fik begge 90 oint på dagen, men Larsen vandt samlet pga. bedste placering i sidste heat. Stefan Kjer Olsen blev samlet nr. 3 på dagen med 88 point.

Tæt kamp i MX2

I MX2 klassen var der endnu en gang ufatteligt tæt kamp, og dagens første MX2 heat var en ren gyser. Andreas Hansen tog Michelin holeshotten, men han blev hurtigt passeret af Thomas Rasksen, der dog kun fik knap 4 omgange i front, inden han blev passeret af Mathias Jørgensen. Herefter var det Jørgensen der var jaget vildt, og efter knap 5 omgange var det hans tur til at blive passeret af Nichlas Bjerregaard. Nichlas Bjerregaard vandt heatet foran Mathias Gryning, Mathias Jørgensen, Jakob Kjær Nielsen og Thomas Rasksen.

I dagens andet heat var det igen Nichlas Bjerregaard der vandt, men selvom Bjerregaard førte alle omgange, så var det tæt forfulgt at Mathias Jørgensen, som blev nr. 2. Derfra var der et lille hul ned til Mathias Gryning på 3. pladsen, svenske Ken Bengtsson på 4. pladsen og Jakob Kjær Nielsen på 5. pladsen.

Damer uden lokalhelt

Dame kørerne var dagens support klasse i Svendborg, men desværre endte det med at være uden den lokale Sara Andersen, som desværre havde brækket hånden under en træning i Koldning. I stedet var det Julie Dalgaard der fik max point foran Line Dam og Babara Aagaard. Dagens største spænding skulle findes i dagens andet dame heat, hvor Line Dam fulgte lige i baghjulet på Julie hele vejen over mållinjen, men akkurat ikke nåede forbi.

Stratus fighterpris til Rasksen

Thomas Rasksen modtog dagens Stratus fighterpris efter andet MX2 heat, hvor han var godt med i starten, men styrtede og kun lige akkurat undgik at blive kørt over af det resterende felt. Herefter begyndte han en vild opkørsel, men det krævede samtidigt nogle store satsninger, og derfor kostede det ham endnu et styrt undervejs. Rasksen forsatte imidlertid ufortrødent og efter at have rejst sig lynhurtigt som en ninja, kørte han en 13. plads i hus.

Resultater:

DM MX1 stilling efter Svendborg:

1 Nikolaj Larsen 290

2 Stefan Kjer Olsen 260

3 Ricky Renner 239

4 Kim O. Sørensen 217

5 Rasmus Johansen 209

DM MX2 stilling efter Svendborg:

1 Mathias Gryning 258

2 Nichlas Bjerregaard 256

3 Jakob Kjær Nielsen 241

4 Mathias Jørgensen 231

5 Thomas Rasksen 208

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page