top of page

DM Motocross kampen spidser til


På søndag køres fjerde afdeling af 24MX DM Motocross serien på Danmarks smukkeste motocrossbane, men på trods af de smukke omgivelser på Mors, har landets bedste motocrosskørere planer om at omdanne Solbjerbanen til en krigszone. DM Motocross afgøres over 5 afdelinger og 10 heat, så søndagens afdeling på Mors nærmer sig det sidste udkald for at gøre en forskel.

Larsen har taget føringen i MX1

Næstved-køreren Nikolaj Larsen har været utroligt godt kørende i år, og han har foreløbigt vundet 5 ud af 6 kørte heat i MX1 klassen. Det betyder, at han lige nu har en føring på på 30 point over Stefan Kjer Olsen, og har yderligere 21 point mere ned til sidste års vinder Ricky Renner fra USA. Med 50 point at køre om i hvert af sæsonens resterende 4 heats, er det dog langt fra nok til, at Larsen kan slappe. Til gengæld vil der uden tvivl komme noget taktik i spil på nuværende tidspunkt, for Nikolaj Larsen vil hellere smide nogle få point til de nærmeste konkurrenter end han vil ende med at miste et helt heat pga. styrt eller oversatsninger. Samtidigt vil Stefan Kjer Olsen og Ricky Renner med garanti satse alt på at kunne snuppe point fra Nikolaj Larsen – og hinanden.

Lige efter de 3 nævnte kørere, som i øjeblikket ligger til medaljer, er der en endnu tættere kamp om at komme ind i den samlede top-5 stilling. Den kamp er ført an af Kim O. Sørensen og Rasmus Johansen - der stadigvæk har en chance for en samlet top-3 placering i mesterskabet - men også er udsat for alvorligt pres fra Tonni Andersen og Mors-køreren Rasmus Lynggaard, der presser hårdt på for at komme i top-5.

Ny drejning i MX2 klassen

Tingene har taget en helt ny og uventet drejning i MX2 klassen, hvor den førende kører, Mathias Gryning, har været nød til at træffe en hård beslutning, og lade sig opererer i skulderen pga. en gammel skade. Det betyder, at guldkampen istedet skal stå imellem den forsvarende mester Nichlas Bjerregaard, Jakob Kjær Nielsen og Mathias Jørgensen, der pt. Ligger inden for blot 25 point af hinanden. Alle 3 kørere har haft utroligt godt momentum igennem sæsonen, men på papiret ser den forsvarende mester ud til at have en smule mere tur i den, da Bjerregaard foreløbigt har vundet 4 heat i sæsonen, mens Mathias Jørgensen har vundet 1 heat, og Jakob Kjær endnu har sin første heatsejr til gode.

Den unge support klasse

Support klassen til DM afdelingen på Mors er B 125cc klassen, hvor det er de unge talenter under 18 år kæmper deres kamp om medaljer. Klassen køres udelukkende på 2-takts motorcykler, og her er det foreløbigt Frederik Højris der har været fuldstændigt suveræn. Højris har vundet samtlige heat i denne klasse i år, og selvom Søren Rasmussen har gjort hvad han kunne, så ser det ikke ud til, at søren har noget svar til den suveræne kørsel fra Højris.

Første heat start er kl. 12.00, mens træning og tidskval starter allerede kl. 9.00. Sewww.DMmotocross.Dk for mere info. For dem der ikke har mulighed for at opleve den fantastiske stemning på danmarks smukkeste bane, er der mulighed for at følge livestreamening af løbet på www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page