top of page

Nikolaj Larsen i fokus til DM Motocross finale


Nikolaj Larsen er manden i fokus når afgørelsen i det danske motocross mesterskab skal falde på søndag den 11. september. Nikolaj Larsen fører MX1 klassen med 30 point, og på søndag har han muligheden for at sætte det afgørende stød ind på konkurrenterne. Hvad der gør det ekstra specielt er, at det hele skal afgøres på Nikolaj Larsens hjemmebane, Nisseringen i Næstved. I MX2 klassen er det kun få point der skiller to jyder og en sjællænder fra hinanden, i det der bliver en kamp imellem den forsvarende mester, den erfarne og den unge komet.

Larsen er favorit

Nikolaj Larsen har været ufatteligt godt kørende i år, og henover sæsonen har han skabt sig et forspring på 30 point ned til nærmeste forfølgere, Stefan Kjer Olsen og amerikanske Ricky Renner. Det giver unægteligt lidt ro på for Nikolaj Larsen, der nu har alle muligheder for at køre mesterskabet hjem. Larsen er imidlertid også fuldt ud bevidst om, at der er hele 50 point at køre om i hver af de to heat på dagen, og derfor har han også proklameret at han går efter sejren på hjemmebanen – dog med tanke på at køre smart efterhånden som dagen udvikler sig.

Der kan i den grad blive brug for at køre smart, for den nykårede europamester Thomas Kjer Olsen har meldt sin ankomst i MX1 klassen. Thomas har ikke kørt de tidligere DM afdelinger pga. en travl EM kalender, men han kan alligevel komme til at spille en rolle i mesterskabsduellen, hvis han fx ender bagved sin storebror Stefan Kjer Olsen og foran Nikolaj Larsen. Endnu værre bliver det for Larsen, hvis amerikanske Ricky Rennen også smutter ind som ”mellemmand” i den situation, så derfor er Nikolaj Larsen nød til at gå efter sejren på dagen.

Kun få point skiller top-3 i MX2 klassen

Nichlas Bjerregaard (Nibe), Mathias Jørgensen (Store Fuglede) og Jakob Kjær Nielsen (Fjeritslev), er de tre kørere som skal kæmpe om guldet i MX2 klassen, og som bynavnene afslører, så er det ikke kun en kamp om guld - det er også en kamp imellem Jyland og Sjælland. Nichlas Bjerregaard er forsvarende mester i klassen og ved seneste DM afdeling eroberede han for første gang i år den røde frontnummerplade, som beviset på, at han er førende i den samlede stilling. Bjerregaard har imidlertid kun et forspring på 7 point ned til Mathias Jørgensen og yderligere 3 point ned til Jakob Kjær Nielsen. Det er Bjerregaard der har den synlige fordel i form af hans lille pointforspring, men Jørgensen kommer til finalen som den seneste vinder i klassen og som sjællander er han også den der kender banen absolut bedst, mens Kjær Nielsen er den unge komet, som faktisk har været den mest stabile af de tre kørere.

Fynboerne er selvfølgelig også med i toppen af dansk motocross, og i MX2 personificeret i Daniel Wozniak, som før finalen ligger á point med Thomas Rasksen i kampen om at slutte i MX2 klassens top-5. Faktisk ser det ud til at være lige præcis top-5 som alle de hurtige fynboer kæmper om, da Wozniaks to klubkammerater Rasmus Johansen og Tonni Andersen fra Svendborg kæmper en intern kamp om top-5 i MX1 klassen.

Morgendagens talenter som support klasse

Der har igennem sæsonen været skiftende support klasser tilknyttet seniorernes danske mesterskab, og på søndag er det U15 junior kørerne der er support klasse på deres 85cc motorcykler. Blandt de unge junior kørere er det Magnus Smith der har skilt sig ud fra resten af flokken, idet han foreløbigt har vundet 7 ud af 8 kørte heat. Det betyder, at Magnus Smith på nuværende tidspunkt har et forspring på hele 99 point, og hvis han bare slutter foran sine nærmeste konkurrenter Philip Jürgensen og Kasper Dehnhardt, så kan han sikre sig junior guldet en afd. før tid.

Søndag den 11. september starter første heat kl. 12.00 og der er træning fra kl. 9.00. Info om løbet findes på www.DMmotocross.dk

Foto: MX777

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page