top of page

Larsen og Bjerregaard DM Motocross mestre


Det danske motocross mesterskab blev søndag afgjort på Nisseringen ved Næstved, og med et talstærkt publikum i ryggen sikrede Nikolaj Larsen sig MX1 mesterskabet på hans hjemmebane. Nichlas Bjerregaard viste sig for stærk for de øvrige konkurrenter, og han tog MX2 mesterskabet med hjem til Nordjylland.

Larsen var stærkt kørende

I MX1 klassen havde Nikolaj Larsen på forhånd sikret sig et lille pointforspring foran Stefan Kjer Olsen og amerikanske Ricky Renner, men ikke nok til at han kunne vide sig sikker på guldet. Amerikaneren var desværre nød til at trække sig pga. en skulderskade allerede under kvalifikationen. Til gengæld havde Stefan Kjer Olsen taget sin lillebror og nykårede europamester Thomas Kjer Olsen med til Næstved, og der var ingen tvivl om, at de tre ville få en afgørende rolle på dagen. Thomas Kjer Olsen gik hurtigt i front i begge heat, og han fik skabt et hul som de andre ikke kunne gøre noget ved. Bagved var der flere gode fights imellem Larsen, Stefan Kjer Olsen og Kim O. Sørensen. Til sidst endte det med to heatsejre og en samlet sejr på dagen til Thomas Kjer Olsen, efterfulgt af Nikolaj Larsen og Stefan Kjer Olsen.

Dermed havde Nikolaj Larsen gjort mere end rigeligt til at han kunne kåres som Danmarksmester i MX1 klassen, mens sølvet gik til Stefan Kjer Olsen og bronze til Kim O. Sørensen, der gik forbi Ricky Renner i stillingen. Nikolaj Larsen fik i øvrigt dagens Stratus fighterpris fordi han på ingen måde kørte defensivt, og ved at han kæmpede meget mere end han behøvede, var han i den grad med til at skabe racet for publikum.

Bjerregaard viste sig for stærk

I MX2 klassen var der på forhånd dømt tæt ræs, fordi der kun var 10 point imellem stillingens top-3, og specielt Mathias Jørgensen fra Fuglebjerg gjorde hvad han kunne for at tage guldet. Mathias Jørgensen gik hurtigt i front af begge heat, men der var simpelthen ikke noget at stille op mod en utroligt stærkt kørende Nichlas Bjerregaard. Bjerregaard vandt begge heat og dermed vandt han også både på dagen og i det samlede mesterskab. Mathias Jørgensen løb med en lige så sikker andenplads, på dagen og i mesterskabet, mens Jakob Kjer var lidt dårligere fra start i heatene, og måtte kæmpe for sin tredjeplads, ligeledes både på dagen og i mesterskabet.

U15 junior support

I U15 junior 85cc klassen var der bare ingen der kunne stille noget op imod en suverænt kørende Magnus Smith. Han tog begge heat-sejre og vandt suverænt på dagen. De egentlige kampe skulle findes længere nede i feltet, hvor der var både styrt og gode overhalinger. I sidste ende var det Lucas Bruhn og Rasmus Strandberg Kjær Nielsen der trak det længste strå i kampen om de sekundære placeringer, og sluttede som henholdsvis nr. 2 og nr. 3 i nævnte rækkefølge.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page