top of page

Nikolaj Larsen interview


Nikolaj Larsen har jagtet sit danske mesterskab i MX1 de seneste sæsoner, men misset det med en lille margin til sidst. I år har Nikolaj dog vidst stort overskud, og det mundede ud i guldet i MX1-klassen til slut. MX-Index lavede et langt interview til Motorbladet, hvor vi spurgte Nikolaj til hvordan han har oplevet sin sæson, hvad fremtiden kommer til at bringe, og hvordan man bliver ved at motiverer sig selv, efter at have med i verdenstoppen i næsten ti år. Det interview kan du læse her!

MX-I: Prøv at tale os lidt igennem den her sæson. Hvordan var optakten? Hvordan var forventningerne? Og hvordan var selve sæsonen til DM?

Nikolaj Larsen: Optakten har været god til denne sæson, som jeg også syntes afspejlede sig fra første afdeling af. Mine forventninger til sæsonen var egentlig som den udviklede sig. Målet var at vinde så meget som muligt, med det endelige mål, endelig at hive den DM titel i hus i MX1.

MX-I: En sæson er selvfølgelig ikke kun DM, så hvordan føler du at sæsonen er gået i udlandet?

Nikolaj Larsen: Jeg lavede for mange uprovokerede og små fejl i starten af det svenske mesterskab, hvilket kostede i sidste ende, hvor jeg tabte med et enkelt point. Jeg sluttede mesterskabet af med 5 heatsejre og syntes alt i alt at det var en god sæson, og en sjov serie at køre. Jeg sluttede min sæson godt af til MXON, hvor jeg følte mig godt kørende og kunne se at jeg stadig har farten i udlandet også, men jeg manglede dog at køre i det tempo lidt mere, for at kunne holde helt til mål.

MX-I: Du endte med at blive dansk mester, kan du prøve at tale os igennem den følelse det giver? Var den anderledes denne her gang, i forhold til sidste gang?

Nikolaj Larsen: For 10 år siden vandt jeg mit første A-DM, for MX-shop og KTM i Næstved, så det var lidt nostalgisk. At det har taget mig 4 år at køre det hjem denne gang, gjorde nok dagen endnu bedre. For mig var det en fantastisk dag, der var masser af familie, venner og sponsorer, vejret var fantastisk og så var det på hjemmebane. Det tror jeg også gjorde at dagen blev et hak bedre og mere speciel!

MX-I: Vinteren er over os, og det betyder at der kigges frem imod næste sæson. Hvordan arbejder du frem imod den nye sæson?

Nikolaj Larsen: Jeg har været et smut i Italien og teste lidt affjedring, så de næste par måneder bliver brugt på at bygge så meget base som muligt og udnytte den tid jeg har bedst muligt, lade batterierne op, og bygge videre på i år. Efter nytår, vil jeg prøve at få så mange timer på raceren som muligt og egentlig bare fokusere på at forbedre mig, og have det sjovt samtidig.

MX-I: Hvilke serier og løb skal du køre næste år? Og hvordan håber du at det kommer til at gå? Kommer du til at gentage dit DM?

Nikolaj Larsen: 2017 bliver en tro kopi af 2016, hvad angår serier og løb. Jeg forsætter samarbejde med MX-shop, KTM og Pseparts og samtlige sponsorer, hvilket jeg er super glad for og som giver mig en ro til at fokusere på det der er vigtigt. Målet er at genvinde DM og vinde SM! Udover det, så vil jeg gerne deltage i nogle ADAC MX Masters-afdelinger, hvis de passer ind i kalenderen, og så håber jeg at kunne køre VM i Uddevalla.

MX-I: En lille fugl har sunget om, at 2017 muligvis bliver din sidste sæson på topplan? Er der noget i det? Og hvis der er, hvilke tanker har du så gjort dig omkring den beslutning?

Nikolaj Larsen: Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke kommer til at køre 10 år endnu. Jeg har besluttet mig for at tage et år ad gangen fra nu af. Jeg nyder at arbejde sammen med de mennesker jeg gør nu og jeg glæder mig til den nye sæson. Så længe jeg har motivationen og hjertet med, bliver jeg ved. Den dag hvor motivationen ikke er på samme niveau, er den dag Nikolaj Larsen takker af på topplan.

MX-I: Du har været en del af eliten i sporten igennem en lang årrække, når du er færdig med at køre på topplan, kunne man forestille sig at du ville søge arbejde i sporten?

Nikolaj Larsen: Motocross har været hele mit liv og siden jeg var 13-14 år, har alt hvad jeg har foretaget mig, gået ud på at blive bedre til at køre motocross. Jeg vil gerne udfordre mig selv med noget udenfor motocross-sporten. Men jeg vil helt sikkert blive ved med at være en del af sporten, og jeg vil prøve, at give noget tilbage af alt det, den har givet mig.

MX-I: Og så her til sidst: Hvad er det vigtigste for dig ved motocross. Hvad får dig til at løbe de ekstra kilometer, træne det ekstra pas, og i år gav dig overtaget over konkurrenterne?

Nikolaj Larsen: I år satte jeg mig for at være realistisk. Jeg lagde en plan for hvor meget tid jeg havde til træning, ved siden af mit job og hvad der til hører til. Emil [Larsen] lavede et program til mig og jeg sørgede for at hver eneste træning blev gennemført fuldt ud. Så jeg var sikker på, at når jeg mødte op til DM i Randers, havde jeg gjort alt hvad jeg kunne med den tid jeg har, og det tror jeg gav mig et fysisk boost, men også et mentalt boost og overskud. Den følelse jeg får efter en god dag på raceren, om det så er en tirsdagstræning på Næver’ eller et heat til MXON, det er den følelse der gør at jeg elsker denne sport!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page