top of page

Nichlas Bjerregaard interview


Nichlas Bjerregaard hjemtog igen guldet som dansk mester i A MX2, selvom sejren i år, blev noget mere en arbejdssejr, end det var tilfældet sidste år. MX-Index lavede et interview til Motorbladet med den dobbelte mester, for at høre om hans syn på sæsonen, hvad næste sæson kommer til at bringe og på motocross helt generelt. Læs interviewet her!

MXI: Prøv at tale os lidt igennem den her sæson. Hvordan var optakten? Hvordan var forventningerne? Og hvordan var selve sæsonen til DM?

Nichlas Bjerregaard: Jeg synes egentlig at min forberedelse var rigtig god, men ikke særlig lang tid inden det første løb, satte jeg benet i jorden og slog mit knæ til en træning. Det endte med at komme til at drille mig lidt, den første del af sæsonen. Forventningerne var at få kørt et dansk mesterskab i hus igen. Udenlands, var målsætningen egentlig bare at få lavet en del stabile heat og få så mange point i ADAC MX Masters som muligt, men første afdeling af den serie endte i et styrt i første sving ... Og hele ADAC-sæsonen har bare ikke været noget at skrive hjem om i år. Farten har været der, men det var bare ikke nok.

MXI: En sæson er selvfølgelig ikke kun DM, så hvordan føler du at sæsonen er gået i udlandet?

Nichlas Bjerregaard: Jeg kørte mit første EM i MX2 i Lommel, hvor det egentlig gik rigtig fint. Jeg lå nummer 8 i den første del af heatet, og endte som nummer 15, efter et lille styrt og i andet heat endte jeg lige udenfor pointene.

Min DM-sæson har også været noget op og ned, må man sige. Men jeg vil sige at farten har været der hele sæsonen, men heldet har ikke helt været der. Jeg startede første afdeling med en førsteplads, og så en plads som nummer nogle og tyve, efter et andet heat kun i tredje gear. Et lille styrt på Hedeland ødelagde min dag der. I Svendborg kom jeg hjem med to førstepladser, hvilket var fint, og jeg fik hentet lidt i den samlede stilling. På Mors endte jeg med at få den røde plade tilbage, på trods af et heat i mudder, og med en cykel der gik ud en gang imellem. Næstved endte med at gå helt godt, med en banerekord i tidskvalen’, to heatsejre og det danske mesterskab i hus!

MXI: Du endte med at blive dansk mester, kan du prøve at tale os igennem den følelse det giver? Var den anderledes denne her gang, i forhold til sidste gang?

Nichlas Bjerregaard: Jamen, at blive dansk mester igen i år var jo mega fedt! Jeg er helt sikkert lige så glad i år som sidste år. Men jeg vil måske mene, at jeg faktisk havde forventet lidt at kunne vinde det i år, i modsætning til sidste år, da jeg vidste at det kunne lade sig gøre denne her gang.

MXI: Vinteren er over os, og det betyder at der kigges frem imod næste sæson. Hvordan arbejder du frem imod den nye sæson?

Nichlas Bjerregaard: Jeg træner så meget det er muligt for mig. Jeg har desværre ikke mulighed for at tage sydpå, så meget som jeg gerne ville op til næste sæson, for jeg har stadig en uddannelse, jeg lige skal have gjort færdig først. Men altså, jeg gør så meget jeg overhovedet kan, for at stå klar til næste år.

MXI: Hvilke serier og løb skal du køre næste år? Og hvordan håber du at det kommer til at gå? Kommer du til at gentage dit DM?

Nichlas Bjerregaard: Planen er, at jeg skal køre EMX250 og ADAC Youngster i den kommende sæson, og jeg håber selvfølgelig på nogle mere stabile heat og nogle gode resultater i begge serier!

MXI: En lille fugl har sunget om, at du satser alt på motocross næste år, og fokuserer på ADAC MX Masters og en fuld sæson i EM. Hvilke tanker har du gjort dig omkring den beslutning? Hvordan håber du at det kommer til at gå?

Nichlas Bjerregaard: Planen er at der skal fuld gas på motocrossen efter marts, når jeg er færdig med min uddannelse. Jeg håber på mange flere timer på cyklen og forhåbentlig vil det give noget fart og mere stabilitet fremover. Jeg har lidt besluttet mig for, at jeg vil give den fuld gas, nu når jeg endelig har muligheden, for at se hvad jeg kan drive det til. Altså inden jeg skal på plejehjem!

MXI: Drømmer du om at slå helt igennem, og kunne leve af din sport? Hvordan lyder den langsigtede plan for #377?

Nichlas Bjerregaard: Den helt store drøm, var da hvis man kunne komme til at leve, af det man brænder mest for. Det er jo ikke så nemt, men jeg vil helt sikkert gøre alt hvad jeg overhovedet kan, for at drive det så langt som overhovedet muligt!

MXI: Og så her til sidst: Hvad er det vigtigste for dig ved motocross. Hvad får dig til at løbe de ekstra kilometer, træne det ekstra pas, og i år gav dig overtaget over konkurrenterne?

Nichlas Bjerregaard: Det der får mig til at løbe den sidste kilometer, er at jeg så gerne vil det her, og så gerne vil blive bedre. Ligesom jeg vidste inden Næstved, så var der ingen plan B. Det var kun to heatsejre der talte. Og det er vel fordi jeg elsker at køre motocross, og det er den ultimativt fedeste sport i verden!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page