top of page

Årtiets Battle Royale!


Når første afdeling af PSE-Parts DM MX ruller over Randers på mandag, så er det med et af de stærkeste felter i mands minde - måske nogensinde, og vi har derfor kigget startlisterne lidt efter i sømmene, for lige at trække et par stykker frem, som vi tror kunne være spændende at følge!

MX2

#377 - Nichlas Bjerregaard. Den forsvarende mester skal selvfølgelig være først på listen, og selvom han kommer direkte fra EM i Italien dagen før, så skal man ikke tage noget fra ham, for Nichlas har startet 2017 rigtig stærkt. Senest blev det til en tredjeplads til ADAC Youngster, og så kan vi heller ikke vente med at se ham, give den gas på 2-takteren i Randers.

#21 - Mathias Jørgensen. Sidste års sølvvinder kommer til DM, som en af favoritterne. Han er skiftet til Kawasaki i år, og har haft det meste af sin forberedelse i Spanien, hvor han har gjort det godt til en håndfuld regionale løb. Vi mangler stadig at se ham direkte imod de andre danske favoritter, men #21 formår altid at trække en præstation frem, der matcher tempoet i klassen!

#334 - Mathias Gryning. MG334 er tilbage for fuld musik, efter at være blevet opereret i skulderen i slutningen af sidste sæson. Og der er fart på. Gryning har kørt flere løb herhjemme, og vist til tider skræmmende fart - endda bedre end den han havde sidste år, inden han blev skadet. Han går benhårdt efter mesterskabet, og kan han få starterne med sig, så kan han godt blive svær at fange.

#173 - Jakob Kjær Nielsen. Feltets mest seværdige kører, har fået godt med løbstræning i optakten, dog med blandede resultater. Men vi er sikre på, at JKN er hvor han skal være, når starten går i Randers. Og er han ikke det, så ved vi, at han nok skal sørge for at komme det - måske med et enkelt scrub på vejen, der trodser alle fysikkens love.

#47 - Pontus Jönsson. Men er der nogen der kan snyde alle danskerne i Randers? Så skulle det da lige være svenske Pontus Jönsson. Svenskeren har meldt sin ankomst, og statistikken er ikke god imod Bjerregaard, Gryning og Jørgensen, når man kigger på de svenske mesterskaber og diverse direkte dueller til EM. Men måske hjemmebanen bliver det der skal til, for at få skovlen under den hurtige svensker?

#722 - Mikkel Haarup. I de danske hjerter, har Mikkel Haarup været favorit til EMX125-titlen i år hele tiden. Men hvis Europa har fulgt med i opstartsløbene, og stadig ikke er enig, så burde man nok finde noget andet at gå op i. Det danske stjernefrø har fået endnu mere fart på, og han kunne måske godt drille på de rigtige steder, når hjemmebanen i Randers kalder på mandag!

#4 - Tonni Andersen. Dansk motocross' grand old man, er rykket fra MX1 og ned i MX2, men det har bestemt kun gjort hans muligheder større. Tonni har været flyvende i flere af opstartsløbene, og han har før vist, at han godt kan finde rundt i Randers. Vi tror på, at han godt kan drille de unge helt i toppen!

#60 - Frederik Højris. Højrisikoen har haft en lidt anderledes optakt, end det øvrige felt. Den har stået på Arenacross i England, og nu er han allerede ved at forberede sig til den canadiske Arenacross-serie. Heldigvis er der lige plads til et DM på vejen, og hans fart var imponerende, under sidste afdeling sidste år i Næstved. Måske Frederik kan blive en overraskelse i år?

#610 - Mads Sjøholm. Sjøholm har altid haft potentiale, men heldet svigtede sidste år, ligesom en operation i starten af sæsonen, ødelagde det meste af hans forberedelse. Nu er han tilbage på KTM - hvor han før har vist gode ting - og at dømme efter hans tempo til første afdeling af ADAC, så kunne han blive giftig, hvis han holder den på hjulene. For som han sagde: "Så vandt jeg jo warm-up'en!"

#143 - Sam Korneliussen. Sam får kørt flere løb end de fleste, og har allerede været Europa rundt en del gange, for at blive klar til 2017. Måske hans store løbserfaring, vil give ham det ekstra der skal til, for at brænde igennem i Randers?

#107 - Daniel Wozniak. Wozzi' har været en del af toppen i dansk motocross i mange år, men han er stadig med hvor det sker. Solide og stabile præstationer skaffede ham en plads som nr. 5 samlet i 2016, og vi ser ingen grund til, at han ikke kunne gøre den præstation efter, i sæsonen der kommer.

#454 - Thomas Rasmussen. Thomas røg til Kaduuz Racing og Suzuki i 2016, og han voksede med opgaven. En samlet sjetteplads, kunne være blevet til meget mere, men et par styrt satte et par skår i glæden. Kan han komme udover småfejlene, så er der ikke langt til toppen.

I det hele taget er der meget talent i MX2, og vi garanterer for en åben slagveksling hele vejen ned igennem feltet. Nicklas Haagensen, Mathias Tang, Mads Rasmussen, Rasmus Andersson, Nikolaj Skovgaard, Rikard Hansson, Andreas Jørgensen, Andreas Hansen eller hvad med Andri Gudmundsson, der kørte MXoN for Island? Der er mange kørere om buddet!

MX1

#249 - Nikolaj Larsen. Næstved-raketten lykkedes endelig med at stikke af med DM sidste år, og det på overbevisende facon. Og han må betragtes som favorit inden årets DM går i gang, ikke mindst efter hans imponerende ridt, til første afdeling af ADAC Masters, hvor han vandt andet heat! Vil en anden være dansk mester i MX1, så er det Nikolaj Larsen der skal slås.

#136 - Stefan Kjer Olsen. SKO har ikke ændret meget på taktikken fra sidste år, og han kommer med samme optakt i kroppen, som vi set tidligere. I 2016 lod det dog til, at han havde skruet ekstra op for blusset, og vi ved, at han kan køre stærkt nok til at vinde mesterskaber. Vi må vente og se, hvad der kommer fra ham i Randers. Vi er dog sikre på, at det bliver spektakulært!

#87 - Kim Sørensen. Kim har skiftet Suzukien ud med en KTM til årets DM, og det håber han kan komme til at bringe ham tilbage ind i titelkampen. Efter hvad vi har kunnet snuse op og observere, så befinder han sig godt på sin nye orange jernhest, og vi ved at han altid kommer, som en af de bedst forberedte i feltet.

#211 - Rasmus Sjöberg. Det er altid fedt, når de hurtige fra hinsidan tager turen til Danmark, og her snakker vi om en der har været med helt I toppen af den svenske MX1-serie, de seneste par sæsoner. Sjöberg sluttede som nummer 3, lige efter Nikolaj Larsen, i det svenske mesterskab sidste år, så vi spår, at et par af de danske drenge, godt kan få problemer.

#902 - Tom Johnson. Endnu en svensker, og en der har for vane, at ryste gode starter ud af ærmet. Johnson er skiftet fra KTM til Honda til den her sæson, og har været lidt omkring sydpå, for at blive klar. Hvis han kører op til sit bedste, så kan han også være med helt i toppen i Randers.

#668 - Rasmus Johansen. Rasmus skiftede til Suzuki op til 2016, og det så ud til at passe ham godt. En blændende sæson, efterlod ham i en position hvor han kæmpede med om medaljer, helt til slut. En samlet fjerdeplads endte det med, men der er mod på mere for fynboen, der er klar til at skyde sæsonen godt i gang på mandag.

#535 - Benjamin Strate. Strate rykkede op i MX1 sidste år, og var med helt i front, da han styrtede på Hedeland og blev skadet til DM, hvor han lige havde taget andenpladsen i første heat. Kan han finde de samme takter i år, så kan det ikke afvises, at flere af de rigtig hurtige skal kigge sig over skulderen. Især hvis han får starterne med sig i Randers.

#734 - Thomas Rasksen. Thomas er rykket op fra MX2 sidste år, og er i samme ombæring, skiftet til Yamaha. En fjerdeplads blev det til i MX2 sidste år, og der er blevet trænet på den store klinge, for at håndtere den store maskine til DM i år. Måske Thomas kan blive en outsider, hvis det hele spiller. Hans starter plejer at sidde lige i skabet.

#274 - Chris Thies. Amerikaneren er tilbage i DM, men han skifter en klasse op, og stiller til start i MX1 for Team AAT. Han har trænet godt, under gunstige amerikanske forhold hele vinteren, og det bliver spændende at se, hvad han følger sin samlede sjetteplads sidste år, op med i år.

#23 – Simon Wulff. De erfarne krøller, er altid et bud på en outsider – især i Randers, hvor han sidder i baneudvalget. Wulff har trænet ekstra op til årets DM, hvor han håber at forbedre resultaterne fra sidste år, så hold øje med ham.

Også i MX1 er der dog virkelig mange på plakaten, der på en god dag, kunne være med til at sætte dagsordenen i Randers. Rasmus Lynggaard, Nichlas Frandsen, Jim Bødker, Morten Lilholt, Emil Jepsen, Andreas Falden, eller hvad med svenske Emil Löfquist, Anton Wallsten, Andreas Övgård og norske Håkan Karlsen? Der er lagt op til et drabeligt første slag på Honda Park!

Se alle navnene på startlisterne her, da vi som altid håber, at en vi ikke har snakket om, får os til at æde vores ord: https://loebskalender.dmusport.dk/loeb/3119

Og så kan det ellers godt se at blive mandag!

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page