top of page

DM Motocross startede dramatisk


Årets første ud af fem afdelinger i PSE-Parts DM Motocross serien blev kørt i Randers i dag, og det blev en dramatisk start på sæsonen, hvor de forsvarende mestre i både MX1 og MX2 klassen kom i problemer.

Kjer Olsen overtog fra Nikolaj Larsen i MX1 I MX1 klassen kom Nikolaj Larsen til Randers som forsvarende mester og som kæmpe favorit, men Larsen lavede en kæmpe fejl i dagens første MX1 heat, da han bremsede sin motorcykel i stå i starten. Det efterlod Larsen helt bagerst i feltet, og han måtte kæmpe sig op til en placering som nr. 7 i det heat. Helt i front tog lokale Simon Wulff starten og kæmpede som besat for at holde sin føring. Det fik han imidlertid ikke lov til, for Stefan Kjer Olsen fik ædt sig ind på Wulff og efter intens kørsel lykkedes det Stefan Kjer Olsen at vinde foran Wulff. Svenske Rasmus Sjöberg deltager også i det åbne danske mesterskab, og han fik i den grad udfordret danskerne med en placering som nr. 3 i første heat. I andet heat var der ingen fejl fra Nikolaj Larsen og med suveræn kørsel vandt han heatet med hele 11 sekunder ned til Kim O. Sørensen, der i dette heat besluttede sig for, at han også ville lege med om top-placeringerne. Rasmus Sjöberg blev igen nr. 3, mens Stefan Kjer Olsen måtte nøjes med en plcering som nr. 4. Med de mange forskellige heat-placeringer gik den samlede sejr i MX1 klassen til Stefan Kjer Olsen, efterfulgt af Nikolaj Larsen og Rasmus Sjöberg, hvilket også er stillingen i mesterskabet.

Favorit frafald i MX2 I MX2 klassen snuppede lokale Nichlas Haagensen starten i første heat, men hurtigt efter gik forsvarende mester Nichlas Bjerregaard i front, og trods det, at han mistede føringen undervejs i heatet, så lykkedes det ham at vinde. Mathias Gryning blev nr. 2, og svenske Pontus Jönsson kørte sig op bagfra til en placering som nr. 3 i det heat. Nichlas Haagensen tog starten igen i andet heat, men Mathias Gryning lavede om på det, da han tog føringen og efter en sejr kamp kunne køre i mål som vinder af det heat. Nichlas Bjerregaard måtte udgå med noget der lignede maskin-problemer, og imens udnyttede både Mads Sjøholm og Frederik Højris situationen. Det lykkedes dem at køre i mål som henholdsvis nr. 2 og 3 i det heat, mens Pontus Jönsson blev nr. 4. Den helt store negative overraskelse stod en anden favorit Mathias Jørgensen for, da han allerede var udgået af første heat, og i andet heat måtte køre ud med det der lignede et defekt koblingskabel. Han skal i den grad grave dybt for at rejse sig efter denne her, men er der nogen der kan gøre det, så er det netop Jørgensen. Mathias Gryning vandt samlet MX2 på dagen foran Mads Sjøholm og Pontus Jönsson, hvilket også er stillingen i MX2 mesterskabet.

Support klasse som ventet Support klassen til DM for MX1 og MX2 er junior U18 kørerne, og blandt talenterne i denne klasse gik det mere som forventet. Lokale Kasper Bæk Iversen snuppede en enkelt placering som nr. 3, men ellers var det Søren Rasmussen, Jesper Kristensen og Oliver Olsen der fordelte top-placeringerne imellem sig, og de sluttede i nævnte rækkefølge i den samlede stilling på dagen. Fighterpris til Wulff Dagens SOS Racingparts fighterpris gik til Simon Wulff der i den grad var med til at skabe løbet i første heat, og som i andet heat kæmpede sig bravt op bagfra efter en halvskidt start. Derudover har Simon Wulff også kørt og lavet bane i flere dage op til løbet, da han har en funktion som banemand i Randers Motorsport.

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page