top of page

DM Motocross rykker til sandkassen i Holstebro


På søndag køres tredje afdeling af PSE-Parts DM Motocross-serien, og det bliver med Holstebro Motocross Club som værter, hvilket også betyder at det er Troldkjærbanen - som er en af landets dybeste sandbaner - der kommer til at danne rammen om løbet. En bane der blandt crosskørere har fået det kærlige tilnavn "sandkassen", men som er både frygtet, elsket og hadet, afhængigt af, hvilken type kører du er. En ting er imidlertid helt sikkert, det er en bane som vil skille fårene fra bukken, og kommer til at kræve rå styrkekraft af samtlige kørere fra det ganske land.

Olsen mod Larsen i MX1 Oftest er det jyder som holder mest af at køre på banen i Holstebro, mens Sjællændere er mere glade for noget fast underlag, og de to top-duellanter i MX1 klassen er netop fra henholdsvis Jylland og Sjælland. Stefan Kjer Olsen kommer til Holstebro som den førende i MX1 mesterskabet, og hans baggrund i Sønderborg, er netop med sand-kørsel igennem alle ungdomsårene, så banen i Holstebro passer ham utvivlsomt rigtigt godt. Stik modsat er det for den forsvarende mester Nikolaj Larsen, som har trådt sine barnesko på Nisseringen i Næstved, der nærmere kan betegnes som en hårdbane. Om underlaget kommer til at spille en rolle i den direkte mesterskabsduel imellem Olsen og Larsen vil tiden vise, og det skal selvfølgelig tages med i ligningen, at begge kørere er yderst proessionelle, og kan køre stærkt på alt underlag.

Der er dog et minus mere i bogen hos Larsen, for i sidste weekend var han i Sverige for at forsvare sin føring i det svenske mesterskab, og her fik han klemt sin ene fod, som derefter hævede kraftigt op. Der er heldigvis ingen knoglebrud og forhåbentligt bliver han helt klar til kamp på søndag i Holstebro.

Lige efter de to åbenlyse guld-kandidater står en række af udfordre klar, og med udsigten til at få deres bedste DM sæson nogensinde, er der virkeligt kommet vinger under kørere som Simon Wulff, Benjamin Strate og svenske Rikard Hamsson, der alle ligger godt til i den øjebliklige bronzekamp.

Gryning flyvende i MX2 I MX2 klassen har Mathias Gryning fra Slagelse været noget nær flyvende i årets første DM afdelinger, og hvis han kommer godt igennem Holstebros tunge sand, så kan han være på vej mod det DM guld, som han har bejlet til i flere år. Tidligere har skader og uheld sat en stopper for hans guldchancer, men i år ser det ud til at skulle gå anderledes.

Grynings nærmeste konkurrenter er Mads Sjøholm fra Sønderborg, Nicklas Haagensen fra Randers, Jakob Kjær Nielsen fra Fjerritslev og så med en outsider i form af Tonni Andersen fra Fyn. Dermed er MX2 kampen godt geografisk fordelt i landet, og næste DM afdeling kan blive en god indikation på, hvor i landet medaljerne skal sendes hen sidst på året.

Som et ekstra spændingsmoment har enkelte kørere i MX2 klassen luftet muligheden for, at de skifter deres vanlige 4-takts motorcykler ud med en 2-takts motorcykel, da det kan give en fordel på sandbaner som Holstebro. Det er imidlertid også noget der kræver overskud og selvtillid, da omstillingen kan kræve noget tilvænning.

U18 support klasse Som supportklasse til PSE-Parts DM Motocross-serien køres U18 125cc klassen, og der har tidligere i år været nogle fantastiske dueller imellem Søren Rasmussen, Jesper Kristensen og Oliver Olsen, men det ser nu ud til, at Søren Rasmussen begynder at trække lidt fra i toppen af klassementet. Derfor er Holstebro også utroligt afgørende for mesterskabet i denne klasse, og hvis de andre vil holde trit med Søren, så skal han besejres i Holstebro.

De mange intense dueller kan opleves på banen i Holstebro søndag den 11. juni eller via livestream på DR.dk. Uanset hvad, så er der info omkring det hele på www.DMmotocross.dk

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page