top of page

Vild motocross-leg i sandkassen


Troldkjærbanen ved Holstebro - der i motocrosskredse er kendt som sandkassen pga. dens ekstremt sandede underlag - havde modtaget massive regnmængder op til tredje afdeling af PSE-Parts DM motocross serien, som blev afviklet søndag. Det var ikke en situation der gjorde betingelserne lette for den arrangerende klub, men til gengæld gav det en yderst perfekt bane til landets bedste motocrosskørere. Det resulterede i nogle vilde dueller og intense kampe, men helt i toppen var det alligevel de førende der byggede på mesterskabschancerne.

Top-kamp mellem Olsen og Larsen i MX1

Allerede på forhånd tegnede der sig et billede af, at mesterskabet stod imellem den forsvarende mester Nikolaj Larsen og første-udfordrer Stefan Kjer Olsen. En situation der absolut kun blev mere synlig med dagens kørsel i Holstebro, for her var de to duellanter nærmest i konstant kamp igennem dagens to MX1 heat. Nikolaj Larsen kom bedst fra start i første MX1 heat, og på trods af konstant pres fra Stefan Kjer Olsen, så holdte Larsen føringen indtil sidste omgang. Her væltede Larsen og dermed endte det alligevel med en heat sejr til Stefan Kjer Olsen, med Larsen som nummer to.

I andet heat var det næsten samme scenarie, men der var Stefan Kjer Olsen hurtigere til at gå i front, og så var det Nikolaj Larsen der pressede på bagfra. Det lykkedes ikke for Larsen at komme forbi, og med to heatsejre vandt Stefan Kjer Olsen også samlet på dagen, efterfulgt af Nikolaj Larsen og Svenske Anton Wallsten, som også kører med i det åbne danske mesterskab.

Ungdomsrasseri i MX2 Mathias Gryning har været noget nær uovervindelig i det danske mesterskab i år, og han viste da også imponerende kørsel igen i Holstebros sandkasse. Med en sejr i dagens første MX2 heat, viste Gryning hvorfor det er han der har den røde frontnummerplade som det tydelige bevis på, at han fører serien. Hvad der imidlertid imponerede endnu mere, var den kørsel som stortalentet Mikkel Haarup lagde for dagen. Specielt i dagens andet heat viste Haarup hvorfor hele verden har øje på det spirende danske talent. Mikkel Haarup kører på en mindre maskine end sine konkurrenter i DM, fordi den passer til den klasse han konkurrerer i på EM niveau, men alligevel formåede han at vinde det andet MX2 heat. Det gjorde han efter nogle vanvittigt flotte overhalinger, og nogle rigtigt stærke kampe mednetop Mathias Gryning, som altså blev vundet af en top tændt Mikkel Haarup. Samlet på dagen var det dog Mathias Gryning der vandt foran Mikkel Haarup og Felix Nilsson.

Ung fighter I dagens support klasse for U18 juniorkørerne bød specielt Oliver Olsen og Jesper Kristensen sig til, men samlet blev det alligevel klassens førende Søren Rasmussen, som vandt på dagen. En sejr han snuppede over netop nævnte Oliver Olsen og Jesper Kristensen på de efterfølgende pladser. Jesper Kristensen fik sidst på dagen overrakt dagens fighterpris for to sublime opkørsler, hvor han formåede at komme op bagfra, og alligevel blande sig i top-striden.

Foto: MX777

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page