top of page

DM Motocross kampen tilbage i sporet


Efter en kort sommerpause er kampen om titlen som danmarks bedste motocrosskører klar til gå igang med fornyet energi. Kørerne er blevet småskader kvit, har fået finpudset formen og har fundet det helt rigtige set-up på motorcyklerne, så alle er klar til årets fjerde afdeling af PSE-Parts DM motocross-serien den 13. august. En DM afdeling der køres på Hedelandsbanen ved Roskilde, og som formentlig er den bane i Danmark der har det hårdeste underlag.

Underlaget kan spille en rolle i MX1 Med det hårde underlag på banen ved Roskilde, er det en kæmpe omvæltning der venter kørerne i forhold til den bane der sidste blev kørt på i Holstebro. DM serien rykker nemlig fra det dybeste sand til det hårdeste grus, og det giver en markant forskel. Typisk findes de hårde baner på Sjælland mens sandbaner findes i Jylland, og derfor har de sjællandske kørere ofte en lille fordel på det hårde underlag. En faktor der muligvis godt kunne blive en lille fordel for Nikolaj Larsen fra Næstved, som lige nu kæmper om føringen med Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg. Nikolaj Larsen er forsvarende mester, men har brug for en fordel over Stefan Kjer Olsen som lige nu fører med 19 point, og dermed er en kraftig trussel til at tage titlen som MX1 danmarksmester i 2017.

Lige efter de to førende i mesterskabet ligger Simon Wulff fra Grenaa efterfulgt af Benjamin Strate fra Sakskøbing og Jim Bødker ligeledes fra Grenaa, som alle tre ligger godt til i kampen om bronze. Strate har formentlig en lille fordel over de to andre, idet han kender banen ved Roskilde utroligt godt, så søndagens næstsidste afdeling i DM serien kan blive der, hvor han kan sætte afgørende point ind på kontoen.

Gryning kan blive MX2 mester før tid Mathias Gryning fra Slagelse (Næstved Motorklub) har lagt sig komfortabelt i spidsen af MX2 mesterskabet, og hvis han formår at udvide hans føring fra 89 point til 101 point, så kan han kalde sig danmarksmester allerede efter fjerde afdeling i Roskilde - og altså inden finalen på Mors til september. Det bliver imidlertid langt fra en nem opgave, for forsvarende MX2 mester, Nichlas Bjerregaard fra Aalborg, er tilbage i feltet efter en skade, og med den skræmmende hurtighed han har vist på det sidste, er han absolut blandt favoritterne til at vinde i Roskilde.

Faktisk er MX2 klassen så fyldt med potentielle vindere, at der kan nævnes en god håndfuld potentielle vindere på dagen. Foruden dem der allerede er nævnt, så er det kørere som Jakob Kjær Nielsen, der ligger nr. 2 i mesterskabet, Mathias Jørgensen, Nikolaj Skovgaard, Mads Sjøholm og Tonni Andersen mfl. Dermed er der lagt op til tæt ræs, men paradoksalt nok, er det netop de mange forskellige point-tagere som Mathias Gryning har udnyttet til at skabe sit store forspring, fordi han er blevet nr. 1 eller 2 i alle heat, mens de andre har måtte fordele de øvrige point imellem sig med større spredning.

Junior U18 125cc kørerne som support Blandt de unge U18 kørere som er support klasse til PSE-Parts DM MX serien, er der specielt to kørere der har trukket fra det øvrige felt i stillingen. Søren Rasmussen fra Kolding fører foran Jesper Kristensen fra Aalborg, og de to ser virkeligt ud til at være stærkt kørende. Dermed kan publikum godt ende med at se en direkte kamp imellem dem i Roskilde. Som den tætteste udfordrer kommer Oliver Olsen fra Næstved, men med en hel flok sprudlende talenter i klassen, kan der også meget nemt dukke overraskelser op.

Se tidsplan og anden info på www.DMmotocross.dk

Foto: MX777

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page