top of page

STAFF BLOG: MX1, top 10, or not to be

Så for dælen! Hold på hat og briller! Tøv en kende! (Find selv på flere.) Årets DM-finale er kun et par dage væk, og da vi ved, at du allerede sidder på dit stolesæde, og bider negle i spænding, som en tangloppe på Fontex og lakridspiber, så giver vi dig lige top 10 i MX1-klassen, så du kan være helt klar! Så fat en pen, stjæl en blok og skriv ned!

1. Stefan Kjer Olsen - Kawasaki Danmark. 369 point.

Manden med det gyldne pointsnit, har haft 2017 i sin hule hånd indtil videre. Og præcis ligesom at han kan trække et whip, der bør få enhver pandekage til at skamme sig, på alt der bare rager lidt mere op fra landskabet end en femkrone, så har det tekniske talent fra Sønderborg, brugt sine evner til at sidde på den røde nummerplade, lige siden serien lagde fra land i Randers. Stefan har virket bedre og bedre kørende de seneste par sæsoner, og dansk mester har han prøvet at være før. Han ved hvor podiet står, og han ved hvad der skal gøres, hvis han vil stå øverst efter finalen. Han skal leve op til sit bedste. Men hvis lillebror TKO er Nøffel-krigeren, så må Stefan være Nøffel-piraten - der snupper alt det ædle metal der kommer i hans nærhed, og stikker af i spidsen. #136 er altid en fornøjelse at holde øje med!

2. Nikolaj Larsen - Team MX-Shop. 362 point.

Kaptajn NMK har ikke haft heldet med sig, og hvis han kunne sende Lykkens Gudinde al sin spammail, og drysse tegnestifter i hendes morgensko, så ville han nok overveje det. Men den forsvarende mester, kommer ikke med undskyldninger, så i stedet har han bare arbejdet sig benhårdt tilbage, så han nu kun er 7 point efter, inden finalen på Mors. Det betyder, at der er lagt op til et brag i Limfjorden, der kunne få en brintbombe, til at ligne knaldperler i en tallerken Cornflakes. Nikolaj Larsen kommer i hvert fald blæsende, med svenske skalpe hængende i bæltet, klar til at skabe ravage, snuppe guld og sprøjte med champagne, som var han Svend Tveskæg selv.

3. Simon Wulff - RGS Suzuki / Mens-wear.dk. 292 point.

Der er blevet pløjet godt op i årets MX1-serie, og nogle kørere har bare høstet mere end andre. Feltets krølhårede all-around-good-guy med #23, er ikke just skudt op ad jorden i går, men alligevel ligger han til det bedste resultat, siden kimen blev lagt i MX1, for over ti år siden. Simon Wulff, der i år også har begravet hænderne i mulden hos DMU, som kørerrepræsentant, har været stabil, hurtig og godt forberedt. Efter eget udsagn har han også trukket et hårdt læs, og sået frøene til sin sæson, med en god og velovervejet optakt. Kan han holde medaljepladsen, og skumme fløden af alt sit hårde arbejde? Han har i hvert fald erfaringen. (Alle landmands-puns intended ... Plat ... Undskyld ...)

4. Benjamin Strate - GG Racing Team. 283 point.

Rækværket ind til rep-zonen i Hedeland, kan snakke med om, hvor meget Skipper Grøn, gerne vil slutte godt af i årets DM-serie. Som en lollandsk sky af støvler og 6D-hjelme, hvirvlede han ind over stregen, tog tredjepladsen, og manifesterede, hvorfor fodboldspillere burde skamme sig endnu mere, når de ligger og skyggetuder på grønsværen, fordi en bolddreng har kigget sjovt på dem. Benjamin har kæmpet med at køre to gode heat efter hinanden i år, og hvis det skal blive til medaljer, så skal han gøre det på Mors. Men gavtyvenes ukronede zar, har altid et es i ærmet ... eller ... i hvert fald en lap papir, hvor der med store bogstaver står: "MERE GAS, BENNER!"

5. Jim Bødker - Team AAT. 265 point.

Intet DM uden JimBo. Undertegnede har skrevet 5 fantasyromaner, men fantasi nok, til at forestille sig en hel DM-serie, uden et drys #79, til at gøre hele retten spiselig, menneskelig og en anelse rå, har jeg ikke. Jim har været med i den store klasse i mange år, og han har altid formået at holde sig til i den sjove halvdel. I år betyder det en femteplads inden finalen til IMBA-kongen, der altid er god for en slider-indsats, der får bygningen af Panama-kanalen, til at ligne et spil Sorteper i skovbørnehaven, i en direkte sammenligning. Hvad har Jim med til os på Mors? Vi må vente og se!

6. Anton Wallstén - MC Sport Racing Team. 260 point.

Jeg ved det ville være oplagt, at lave sjov med svenskerne her, og den måde de spiser rådden fisk, laver brændevin af snus og grankogler, og formår at have formøblet et sprog så slemt, at det ikke længere er muligt for en svensker at lyde rigtig vred - kun let overrasket og som en der forsøger at fortælle vitser igennem en gasmaske - men det ville simpelthen være for nemt. Og unfair. For Anton Wallstén har været godt kørende i DM, og samtidig været en af dem, der har taget vores serie til sig hinsidan. Han var sågar på podiet i Holstebro, og har været et mere end positivt indslag i årets DM! Og det lover godt, hvis svenskerne begynder at dukke endnu mere op til de danske mesterskaber. Det kan vi lide! (De får jo alligevel tæv af Nikolaj Larsen derovre også, så hvorfor ikke? Ej, undskyld Sverige. Bliv ved at komme! Vi kan godt lide jer.)

7. Nichlas Frandsen - Kærsgaards Motorservice. 244 point.

Kamæleonen fra Slagelse, der kan køre stærkt, uanset hvilken farve han sidder på. Nichlas Frandsen har været en af de faste spillere i top 10 de seneste sæsoner, først på Yamaha, så på Husqvarna og nu gør han banerne grønne, med sin bundsolide stil og kølige overblik. #699 går til opgaven med arbejdshandskerne på, og selv ikke hvis Gandhi, Nikola Tesla eller alt hvad der befandt sig af klæge statsledere i OPEC, trak til bom ved hans side, ville hans fokus vige fra opgaven. Det har i år kastet en syvendeplads af sig, som skal forsvares på Mors. Nichlas er klar til aktion, og vi spår, at selv hvis bakkerne styrtede sammen om hans ører, så ville han dukke op, med Kawasakien solidt på nakken og trave den over stregen.

8. Rasmus Lynggaard - Yamaha. 241 point.

Der er smukt på Mors, især når man kigger ud over det perlende vand i Limfjorden fra Solbjergbanen. Eller når man på en landevej, støder på en hel teenage Puch Maxi-klub, der ikke lader til at være samlet af ironisk distance, men af reel interesse ... Anyway, hjemmebanehelte til en stor finale, er nærmest et must i alle store fortællinger. Heldigvis har øen i fjorden deres egen sagnfigur med blåt skær, der gør klar til at give den hele armen, når feltet rammer hans hjemmebane. Rasmus Lynggaard har høstet godt med point i år, og er altid en fornøjelse at følge. Han kan stadig nå at komme længere frem i tabellen, og med hjemmepublikummet i ryggen, er der bestemt muligheder for ham. Vi glæder os til at se hvilke! (Helt seriøst, det var unge mennesker på Maxier, MED mælkekasser ... De originale fra MD Foods ... Jeg sværger, jeg så dem selv ... Er det i virkeligheden ret fedt?)

9. Andreas Falden - KTM. 229 point.

Hårdbanekarlen fra Hedeland, med det kække scrub og det ekstravagante seatbounce, viste flaget flot på hjemmebanen sidste gang, og på trods af en uheldig start i Randers, så er han nu inde i top 10. #275 er altid en fryd at følge, da hans karakteristiske "hjemmebrygget-høj-gut"-stil er nem at kende. Og han samtidig kan smide sin KTM så fladt, at selv skyggen af den virker smækfed ved siden af. Banen på Mors burde ligge godt til Andreas, der i hvert fald kommer til at gøre sit bedste, når bommen falder, og vi får ham at se, dinglende ud over bagskærmen, som en tørstig gladiator i stridsvogn, med kløe i gasarmen og point på hjernen.

10. Rikard Hansson - MK Motorsport. 199 point.

Svenskerkrigene er mange år væk, men i motocross kører de for fuld damp! Det gjorde de i hvert fald i starten af sæsonen, hvor den svenske garde, lagde tungt og knusende pres på de danske landsoldater, der agerede bolværk imod invasionen. Rikard Hansson startede som lyn og torden, med tre solide præstationer i de tre første afdelinger, men desværre kommer han ikke til Mors. Lad os dog håbe, at han er tilbage til næste år, så vi igen kan få os en solid landskamp, der kunne lære overhypede Christian - med det svungne firtal klasket på kinderne - hvordan rajtie' danske krigere tager kampen op!

Men hul i det, drenge og piger! Årets DM har haft en perlerække af Nordens bedste kørere, og der er lagt op til et brag af en finale, hvor vi bare kan nyde dem alle sammen, gøre det de gør bedst! Sørg for at være på pletten på Solbjergbanen på søndag, eller se det hele live på Danmarks Radio! Finaletid! Alles los!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page