top of page

DM motocross åbnede med et brag


Årets første afdeling af EKS-Brand DM motocross serien blev kørt i Randers i dag, og forventningerne blev indfriet, da løbet blev præcis den neglebider der var lagt op til

Den evige toer i front I MX1 klassen har Kim O. Sørensen været den evige toer de seneste mange år, men endeligt lykkedes det ham at komme fra en DM afdeling med den røde frontnummerplade som det synlige bevis på, at han fører DM. Føringen er dog med mindst mulig margen, for Kim blev henholdvis nr. 2 og nr. 1 i dagens heats, mens nærmeste konkurrent Nichlas Bjerregaard blev henholdsvis nr. 1 og nr. 2. Dermed deler de point i toppen, men Kim O. Sørensen blev vinder af dagens DM pga. reglen om bedste placering i sidste heat vægter højest. Dagens tredje podieplacering gik til Mathias Gryning, som blev netop nr. 3 i begge heat, og selvom han både var i front på et tidspunkt, samt indledte flere intense kampe i toppen, så måtte han altså se sig henvist til tredje trin på podiet.

Ren krigszone i MX2 I MX2 klassen var der mange der bød sig til i kampen om heatsejrene, men det var Bastian Bøgh Dam og Mathias Jørgensen der fordelte dem imellem sig. Det var imidlertidigt ikke nok til en sejr på dagen til nogle af dem, for den ære tilfaldt lokale Glen Meier, som med to andenpladser scorede flest point samlet set. Dagens guldmedalje gik derfor til Glen Meier efterfulgt af Mathias Jørgensen og Bastian Bøgh Damm. For Jakob Kjær Nielsen var der lidt malurt i bærget, da han lige nøjagtigt ikke kom på podiet, efter to ellers meget velkørte heats, men han fik til gengæld bevist, at han også er en der skal regnes med, når der snakkes potentielle danmarksmestre.

Vild ungdom U18 125cc klassen er support klasse til MX1 og MX2 igennem hele serien, og kørerne i den klasse fik i høj grad vist, at de er generationen på vej frem. Helt i særklasse var Rasmus Pedersen som vandt begge heats ret suverænt. Han fik selskab på podiet af Mikkel Nyvang Frandsen og Jonas Lund Rasmussen.

Næste DM motocross afdeling køres i Roskilde den 20. maj.

Alle resultater findes her: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/4817203

Foto: MX777

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page