top of page

De bedste motocrosskørere til start på Honda Park


Igen i år køres der danske mesterskaber i motocross på Randers Motor Sports bane Honda Park. Søndag den 5. maj går det løs i Randers med 2. afdeling af Seven DM Motocrossserien.

Det bliver et rigtig interessant løb, ikke mindst for Randers Motor Sport, der har flere lokale kørere med i de forskellige klasser; blandt andre Glen Meier, der i den første DM-afdeling i Næstved sluttede på en samlet 2. plads.

Sportschef i Randers Motor Sport Mikkel Caprani glæder sig da også til afdelingen i Randers:

- Det er altid for lokale kørere vigtigt at kunne vise sig frem for et lokalt publikum, og talentmassen i Randers Motor Sport er stor, takket være et godt samarbejde med Randers Kommune. Jeg ved, at alle kørere glæder sig til at køre i Randers, for det er en super bane med alle de udfordringer, man kan ønske sig, så publikum får sig en på opleveren, griner Mikkel Caprani.

Han kommer også ind på de klasser, der skal køre i Randers:

- MX1-klassen er den, vi kalder kongeklassen. Der kan folk glæde sig til et stærkt felt med Nichlas Bjerregaard som forsvarende mester. Ny i klassen er Jakob Kjær Nielsen, der viste storform i Næstved. I denne klasse er også veteranen Kim Sørensen og Stefan Kjer Olsen, så vinderen i denne klasse er ikke givet på forhånd. Lokale kørere, der skal suge erfaring til sig i denne klasse, er Anders Kirial, som blev nr. 25 samlet i Næstved og på hjemmebane godt kan komme længere op; Nikolaj Peter Elmose, som ligger samlet nr. 27 og i år er at finde på stor motorcykel, hvilket kræver noget tilvænning; og også nr. 32, Michael Østergaard - de får alle en hård dag på kontoret, lyder det fra sportschefen.

- MX2-klassen havde forsvarende mester Mathias Jørgensen til start i Næstved, men kun denne ene gang, da han skal køre resten af året i USA og ikke kommer hjem til flere DM-afdelinger. Han vandt i Næstved samlet lige foran vores lokale Glen Meier, der blev samlet nr. 2 med heatsejr i 2. heat, da banen var mest bombet. Glen har været en oplevelse i starten af sæsonen, og han har vist, at han skal regnes som en af favoritterne til DM'et. Mads Sjøholm fra Sønderborg bliver en af han værste konkurrenter på hjemmebane. Lokalmand Nicklas Haagensen har længe haft potentialet til toppen af denne klasse, og vi håber, at han i år folder sig ud. Han kom fra Næstved som samlet nr. 9. Kasper Bæk Iversen og Line Dam er også lokale kørere i denne klasse, men sidstnævnte er ikke med i Randers, da hun skal køre EM i udlandet, siger Mikkel Caprani, der har sin egen søn Tobias med i juniorklassen.

- 125 juniorklassen er en super klasse for de kørere, der ikke er helt klar til de store maskiner endnu. Tobias Caprani blev efter 2 holeshots samlet nr. 11 i Næstved, og det er efter en længere skadesperiode, hvor han ikke har fået kørt ret meget inden den første afdeling. Benjamin Bruun Jelle deltager også i denne klasse sammen med Benjamin Padkjær og Mike Kristensen, lyder det fra Mikkel Caprani.

Hver af klasserne kører to heat på søndag, og det første heat starter kl. 11:20 på Honda Park.

Foto: Louise Jensen-Petersen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page