DM-A Top 10 - MX1

DM går ind i sin afgørende fase, nu hvor der kun mangler to afdelinger. Der skal findes en vinder, og det bliver der, i løbet af de næste par uger. Derfor tager MX-Index lige et kig på top 10, inden det brager løs på Yamaha Park i Svendborg på søndag. I dag er turen kommet til MX1.

1. Jakob Kjær Nielsen - 342p

JKN har allerede blæst alt og alle bagover, med sin første sæson i MX1-klassen. På en ny cykel, har han været flyvende, og han har ført feltet an, stort set fra start. Vi vidste at han havde potentialet, men med en rød plade i DM og flere flotte præstationer til ADAC MX Masters, kan der ikke længere være nogen tvivl. Jakob har uden tvivl farten til at holde sin føring til det sidste, nu skal han vise at han har koldblodigheden også.

2. Stefan Kjer Olsen - 341p

Da SKO bebudede sin anden genkomst, så var der nok ingen der var i tvivl om, at han kom for at køre med om mesterskabet - og det har han gjort. Det virker som om han stille og roligt leger sig tilbage i storform, og han har lukket hullet i tabellen ned, til blot ét enkelt sølle point. Kan Stefan nå at tage sig endnu en DM-titel, inden han skal repræsentere Danmark ved Motocross of Nations i Holland?

3. Kim Sørensen - 312p

Kim var godt kørende sidste år, inden uheldene begyndte at regne ned over ham. I år har han heldigvis været noget mere forskånet, og derfor indtager han også tredjepladsen i tabellen. Han har tempoet til at være med helt i front, og erfaring fornægter sig aldrig. Og hvem ved? Måske bliver det i Svendborg Kim skal øverst på podiet?

4. Mathias Gryning - 304p

Mathias Gryning har haft VM-debut siden sidst, og han har leveret sit livs bedste i Sverige. Det må tolkes som klare tegn på, at hans formkurve er opadgående. Og vi ved at han er sulten efter at vise sig fra sin bedste side, inden sæsonen går på hæld. Mon ikke han har sat næsen op efter at starte den mission i Svendborg?

5. Nichlas Bjerregaard - 284p

Nichlas har slet ikke haft den sæson han havde ønsket sig. Ildebefindende og uheld er regnet ned over den forsvarende mester, men i Aalborg var han tilbage i sit es. Vi ved at han kan vinde, og han viste god fart i Borås til det svenske mesterskab i sidste weekend. Med mesterskabet et stykke væk, så går han nok efter at vinde så mange heat som muligt.

6. Nicolaj Damsgaard - 249p

Nicolaj har været stabil i år, og det, kombineret med noget a la det tempo vi så fra ham i de gode MX2-tider, har givet pote. Han lurer lige udenfor top 5, og har sikkert mod på meget mere, hvis chancen byder sig.

7. Nikolej Vels - 245p

Vi har haft mange roser til Nikolej i år, og det fuldt fortjent. Han har slidt sig op igennem feltet, og vist en bemærkelsesværdig fightervilje, ligesom han er en af dem, der har forbedret sig og virkelig knoklet på hjemmefronten op til denne sæson. Desværre får vi ham ikke at se mere i år, da han i denne uge brækkede ryggen, og derfor misser det sidste af 2019. Vi håber han er hurtigt klar igen!

8. Frederik Goul Jensen - 232p

Frederik kan bedre lide supercross, end at køre udendørs, men det skal ikke tage noget fra, at han stadig er rigtig hurtig under åben himmel. Han har kæmpet lidt med at finde sit held, men potentialet til noget større har været der i glimt. Hans placering er stadig defineret af det styrt han havde i Næstved, hvor han ellers lige var kommet først fra start.

9. Mark Sørensen - 226p

Det er ikke kun i MX2, at vi har et par brødre i top 10. Stabilitet har været nøglen for Mark, der ganske langsomt også forbedrer sit game. Han høstede sæsonens bedste heatplacering i Aalborg, og den tendens, kunne han nok godt tænke sig at bygge videre på i Svendborg.

10. Erik Sig - 202p

Nøglen til sådan et motocross-heat, er en god start. Og Erik Sig kan starte som få. Det er ikke så lidt vi har set til #228 ude i spidsen, når starterne er gået de seneste sæsoner, og det har altså kastet en samlet top 10 placering af sig indtil videre. Skal der være flere holeshots i Svendborg?

Men er der ikke mere du skal holde øje med i MX1 på Yamaha Park så? Jo, det er der da i allerhøjeste grad. Vi har Lucas Ankjær tilbage, og ham har vi savnet, ligesom Rasmus Johansen også altid er god for en stærk indsats på hjemmebanen i det fynske. Oooooog så stod #249, Nikolaj Larsen, også på startlisten, men desværre pådrog Nikolaj sig en skade i lørdags, så vi får ham desværre ikke at se alligevel. (Øv.)

Vi glæder os i hvert fald til på søndag! Ses vi? (Ja da, har vi jo sagt!)

Tags:

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.